Widoczny pęcherzyk a beta dodatnia dopiero po 5 dniach od USG
-
Jestem po dwóch ciążach biochemicznych i usunięciu pustego jaja płodowego (zabieg w październiku). Trudno mi stwierdzić kiedy dokładnie rozpoczął się nowy cykl, ponieważ było to kilkudniowe plamienie. W środę byłam na kontrolnej wizycie u lekarza, Usg wykazało pęcherzyk o wielkości 2mm. Lekarka powiedziała, że może to być bardzo wczesna ciąża a równie dobrze mógł to być pęcherzyk wody, który chwilowo zatrzymał się w macicy. Ewentualną ciążę miała potwierdzić beta w czwartek wynik 0,9, piątek 4,9 a dziś 13,5. Czy to możliwe że pęcherzyk widoczny był już w 20 dc, a beta wyszła dodatnia dopiero dziś czyli 25dc?
[*] 14.09.2014 r.
[*] 08.01.2015 r.
[*] 11.10.2015 r.
[*] 22.12.2015 r. -
Myslę, że nie byłoby szans na uwidocznienie pęcherzyka przy tak wczesniej ciąży i tak małej becie, więc mozliwe, ze to faktycznie był mały pecherzyk z wodą, ale też mozliwe, że woda zebrała się pod miejscem implantacji, dlatego za kilka dni w miejscu wczesniejszego pecherzyka bedzie pecherzyk ciążowyBartuś❤️
09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić -
Pęcherzyk ciązowy się uwidacznia gdy bhcg wynosi średnio, około 1000-1500, przy becie około 20 dopiero zaczyna się rozrost wszystkich struktur więc na tym etapie pecherzyk jest mikroskopijny, na pewno nie ma jeszcze milimetra Ale tak btw gratluje ciążyBartuś❤️
09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić -