X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Wiek płodu
Odpowiedz

Wiek płodu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • lorena Debiutantka

Wysłany: 28 lutego, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy może któraś z was miała taką sytuację, że wiek ciąży nie zgadzał się z tym co na usg i jak się to skończyło? Pierwsze usg które miałam idealnie pokrywało się z datą ostatniej miesiączki. Teraz powinien być 7 tydzień, a lekarz ocenił na 6t3d. Fakt tym razem aparat gorszy, ale i tak mnie to martwi. Lekarz powiedział, że mam wyluzować, ale wiecie jak to jest z tym, szczególnie po różnych przejściach. Serduszko dzidziula bije.

• PaulinaLexi Autorytet

Wysłany: 1 marca, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tym etapie trudno idealnie zmierzyć, wszystko też zależy od sprzętu. U mnie też na początku dziecko było mniejsze niż wiek z om, później na prenatalnych był o 4 dni większy. Na razie bądź dobrej myśli :)

'95 👫 '93 Wrocław
    22.12 ⏸️ 1cs
    Termin OM 1.09
    Nifty - zdrowy chłopak💙, niskie ryzyka

24.02 - 13+0 I prenatalne - wszystko ok. CRL - 7,54 cm, ryzyko preeklampsji
    15.04 - 20+1, II prenatalne, 355 g
    18.06 - 29+2, III prenatalne, 1284 g
    14.07 - 33+0, 2090 g
    preg.png
  • AGA19 Debiutantka

Wysłany: 27 maja, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lorena wrote:
    Czy może któraś z was miała taką sytuację, że wiek ciąży nie zgadzał się z tym co na usg i jak się to skończyło? Pierwsze usg które miałam idealnie pokrywało się z datą ostatniej miesiączki. Teraz powinien być 7 tydzień, a lekarz ocenił na 6t3d. Fakt tym razem aparat gorszy, ale i tak mnie to martwi. Lekarz powiedział, że mam wyluzować, ale wiecie jak to jest z tym, szczególnie po różnych przejściach. Serduszko dzidziula bije.

U mnie podobna sytuacja o tydzien jest mniejszy na usg. A jak u Ciebie jest teraz ? Który tydzień

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ