X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Wiek płodu
Odpowiedz

Wiek płodu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • lorena Debiutantka

Wysłany: 28 lutego, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy może któraś z was miała taką sytuację, że wiek ciąży nie zgadzał się z tym co na usg i jak się to skończyło? Pierwsze usg które miałam idealnie pokrywało się z datą ostatniej miesiączki. Teraz powinien być 7 tydzień, a lekarz ocenił na 6t3d. Fakt tym razem aparat gorszy, ale i tak mnie to martwi. Lekarz powiedział, że mam wyluzować, ale wiecie jak to jest z tym, szczególnie po różnych przejściach. Serduszko dzidziula bije.

• PaulinaLexi Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tym etapie trudno idealnie zmierzyć, wszystko też zależy od sprzętu. U mnie też na początku dziecko było mniejsze niż wiek z om, później na prenatalnych był o 4 dni większy. Na razie bądź dobrej myśli :)

'95 👫 '93 Wrocław
    22.12 ⏸️ 1cs
    Termin OM 1.09
    Nifty - zdrowy chłopak💙, niskie ryzyka

24.02 - 13+0 I prenatalne - wszystko ok. CRL - 7,54 cm, ryzyko preeklampsji
    3.03 - 14+0, wizyta kontrolna, 8 cm
    2.04 - 18+2, wizyta kontrolna, 236g
    15.04 - 20+1 II prenatalne, rośniemy 355 g
    30.04 - 22+2, wizyta kontrolna

Progesteron - do 15tyg
    Acard - od 12stego
    preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ