X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Wiek płodu
Odpowiedz

Wiek płodu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • lorena Nowa

Wysłany: 28 lutego, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy może któraś z was miała taką sytuację, że wiek ciąży nie zgadzał się z tym co na usg i jak się to skończyło? Pierwsze usg które miałam idealnie pokrywało się z datą ostatniej miesiączki. Teraz powinien być 7 tydzień, a lekarz ocenił na 6t3d. Fakt tym razem aparat gorszy, ale i tak mnie to martwi. Lekarz powiedział, że mam wyluzować, ale wiecie jak to jest z tym, szczególnie po różnych przejściach. Serduszko dzidziula bije.

• PaulinaLexi Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tym etapie trudno idealnie zmierzyć, wszystko też zależy od sprzętu. U mnie też na początku dziecko było mniejsze niż wiek z om, później na prenatalnych był o 4 dni większy. Na razie bądź dobrej myśli :)

'95 👫 '93 Wrocław
    22.12 ⏸️ 1cs
    Termin OM 1.09
    Nifty - zdrowy chłopak💙, niskie ryzyka

24.02 - 13+0 I prenatalne - wszystko ok. CRL - 7,54 cm, ryzyko preeklampsji
    3.03 - 14+0, wizyta kontrolna, 8 cm
    2.04 - 18+2, następna wizyta kontrolna
    15.04 - 20+1 II prenatalne

Progesteron - do 15tyg
    Acard - od 12stego
    preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ