Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Wiek płodu
Odpowiedz

Wiek płodu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • lorena Debiutantka

Wysłany: 28 lutego 2025, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy może któraś z was miała taką sytuację, że wiek ciąży nie zgadzał się z tym co na usg i jak się to skończyło? Pierwsze usg które miałam idealnie pokrywało się z datą ostatniej miesiączki. Teraz powinien być 7 tydzień, a lekarz ocenił na 6t3d. Fakt tym razem aparat gorszy, ale i tak mnie to martwi. Lekarz powiedział, że mam wyluzować, ale wiecie jak to jest z tym, szczególnie po różnych przejściach. Serduszko dzidziula bije.

• PaulinaLexi Autorytet

Wysłany: 1 marca 2025, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tym etapie trudno idealnie zmierzyć, wszystko też zależy od sprzętu. U mnie też na początku dziecko było mniejsze niż wiek z om, później na prenatalnych był o 4 dni większy. Na razie bądź dobrej myśli :)

'95 👫 '93 Wrocław
    22.12 ⏸️ 1cs
    Termin OM 1.09
    Nifty - zdrowy chłopak💙, niskie ryzyka

24.02 - 13+0 I prenatalne - wszystko ok. CRL - 7,54 cm, ryzyko preeklampsji
    15.04 - 20+1, II prenatalne, 355 g
    18.06 - 29+2, III prenatalne, 1284 g
    14.07 - 33+0, 2090 g
    22.07 - 34+1, 2300/2400 g
    04.08 - 36+0, 2880 g
    11.08 - 37+0, 3100 g
    02.09 - 40+1, 3470 g
    preg.png
  • AGA19 Debiutantka

Wysłany: 27 maja 2025, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lorena wrote:
    Czy może któraś z was miała taką sytuację, że wiek ciąży nie zgadzał się z tym co na usg i jak się to skończyło? Pierwsze usg które miałam idealnie pokrywało się z datą ostatniej miesiączki. Teraz powinien być 7 tydzień, a lekarz ocenił na 6t3d. Fakt tym razem aparat gorszy, ale i tak mnie to martwi. Lekarz powiedział, że mam wyluzować, ale wiecie jak to jest z tym, szczególnie po różnych przejściach. Serduszko dzidziula bije.

U mnie podobna sytuacja o tydzien jest mniejszy na usg. A jak u Ciebie jest teraz ? Który tydzień

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ