X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Wielkość zarodka 9 TC! help
Odpowiedz

Wielkość zarodka 9 TC! help

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • DarKa35 Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, wczoraj pierwszy raz byłam u lekarza w swoim mieście ,ciaza po ivf. Kalendarz pokazywal 9+2. Na usg wyszło 9+4 ( czemu to zawsze jest inaczej skoro dokładnie wiemy kiedy miesiączka i kiedy transfer?) ale nie o to. No i pierwsze badanie,od razu widać że sprzęt gorszy niż w klinice ,USG jakieś zamazane. No i bada mnie , coś tam pod nosem mruczy,że slabo widoczne ciałko żółte ,ale ze jest ok,ciąża młodsza o dwa dni ale się zdarza. Ale sobie myślę ,że chyba źle obliczył ale się już nie odzywałam. 23 stycznia miałam transfer blastocysty. Zarodek ma 1.99. Czy to dobra wielkość na 9 tydzień? Lekarz z polecenia 😤 wizyty na NFZ w Polsce ,tragedia.

ToJaa
    IVF I procedura , 4 transfer udany.
    Gameta Bdg.
    preg.png

TP 10.10.2025 🍀😁
  • Janette Autorytet

Wysłany: 5 marca, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w 8 tyg wyliczyli tez troszke do przodu. Crl bylo 1,5 cm. Jesli nie ma plamien czy boli brzucha mocniejszych niz na okres to zapewne jest ok.

Ja 42
    On 41
    Starania 13 lat
    Poronienie 12 tydz 2020
    Poronienie 7 tydz 2022
    Poronienie 5 tydz 2024 czerwiec
    Amh 0.39
    Dfi 21%
    Wszystkie inne badania ok
    2025 tydz.14+ 4 panorama ok,zdrowa dziewczynka
    Usg polowkowe 20+4 potwierdzona plec,dziewczynka
    Wszystko ok, 366 gram
    TP: 25 lipiec
  • Martiiii Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraź sobie że mierzysz coś mniejszego niż 2cm myszką na komputerze ;) wystarczy 1mm dalej kursor i wychodzi inaczej. Ocenianie lekarza negatywnie na podstawie różnicy 2dni w usg brzmi absurdalnie, ochłoń troszkę, bo tu większość ciężarnych ma różnice do tygodnia. Jeśli masz taki uraz po tej wizycie do nfz to co Cię powstrzymuje żeby iść prywatnie? Chyba zapomniałaś że to mierzy CZŁOWIEK a nie jakiś robot ;)

mart_bart lubi tę wiadomość

age.png
  • DarKa35 Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze jedna wizytę w Gamecie za tydzień , zobaczymy ,co mi powie Dr . Jakoś mam tam większe zaufanie.
    A tak poza tematem. Macie czasami kłucia jakby w pochwie ? Kilkusekundowe

ToJaa
    IVF I procedura , 4 transfer udany.
    Gameta Bdg.
    preg.png

TP 10.10.2025 🍀😁
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ