Wielkość zarodka 9 TC! help
-
Hej, wczoraj pierwszy raz byłam u lekarza w swoim mieście ,ciaza po ivf. Kalendarz pokazywal 9+2. Na usg wyszło 9+4 ( czemu to zawsze jest inaczej skoro dokładnie wiemy kiedy miesiączka i kiedy transfer?) ale nie o to. No i pierwsze badanie,od razu widać że sprzęt gorszy niż w klinice ,USG jakieś zamazane. No i bada mnie , coś tam pod nosem mruczy,że slabo widoczne ciałko żółte ,ale ze jest ok,ciąża młodsza o dwa dni ale się zdarza. Ale sobie myślę ,że chyba źle obliczył ale się już nie odzywałam. 23 stycznia miałam transfer blastocysty. Zarodek ma 1.99. Czy to dobra wielkość na 9 tydzień? Lekarz z polecenia 😤 wizyty na NFZ w Polsce ,tragedia.ToJaa
-
Mnie w 8 tyg wyliczyli tez troszke do przodu. Crl bylo 1,5 cm. Jesli nie ma plamien czy boli brzucha mocniejszych niz na okres to zapewne jest ok.Ja 42
On 41
Starania 13 lat
Poronienie 12 tydz 2020
Poronienie 7 tydz 2022
Poronienie 5 tydz 2024 czerwiec
Amh 0.39
Dfi 21%
Wszystkie inne badania ok
2025 tydz.14+ 4 panorama ok,zdrowa dziewczynka
Usg polowkowe 20+4 potwierdzona plec,dziewczynka
Wszystko ok, 366 gram
TP: 25 lipiec -
Wyobraź sobie że mierzysz coś mniejszego niż 2cm myszką na komputerze
wystarczy 1mm dalej kursor i wychodzi inaczej. Ocenianie lekarza negatywnie na podstawie różnicy 2dni w usg brzmi absurdalnie, ochłoń troszkę, bo tu większość ciężarnych ma różnice do tygodnia. Jeśli masz taki uraz po tej wizycie do nfz to co Cię powstrzymuje żeby iść prywatnie? Chyba zapomniałaś że to mierzy CZŁOWIEK a nie jakiś robot
mart_bart lubi tę wiadomość
-