X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Wielkość zarodka 9 TC! help
Odpowiedz

Wielkość zarodka 9 TC! help

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • DarKa35 Ekspertka

Wysłany: 5 marca, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, wczoraj pierwszy raz byłam u lekarza w swoim mieście ,ciaza po ivf. Kalendarz pokazywal 9+2. Na usg wyszło 9+4 ( czemu to zawsze jest inaczej skoro dokładnie wiemy kiedy miesiączka i kiedy transfer?) ale nie o to. No i pierwsze badanie,od razu widać że sprzęt gorszy niż w klinice ,USG jakieś zamazane. No i bada mnie , coś tam pod nosem mruczy,że slabo widoczne ciałko żółte ,ale ze jest ok,ciąża młodsza o dwa dni ale się zdarza. Ale sobie myślę ,że chyba źle obliczył ale się już nie odzywałam. 23 stycznia miałam transfer blastocysty. Zarodek ma 1.99. Czy to dobra wielkość na 9 tydzień? Lekarz z polecenia 😤 wizyty na NFZ w Polsce ,tragedia.

ToJaa
    IVF I procedura , 4 transfer udany.
    Gameta Bdg.
    preg.png
    Prenatalne ok
    29.04.2025, USG, synek 200g 🩵
    13.05.2025, USG, 14 cm , 270 g. 🥹
    pomału kopiemy mamę
    6.06.2025 połówkowe ❤️ 533 g
    TP 5.10.2025 lub 10.10 🍀😁
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w 8 tyg wyliczyli tez troszke do przodu. Crl bylo 1,5 cm. Jesli nie ma plamien czy boli brzucha mocniejszych niz na okres to zapewne jest ok.

• Martiiii Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraź sobie że mierzysz coś mniejszego niż 2cm myszką na komputerze ;) wystarczy 1mm dalej kursor i wychodzi inaczej. Ocenianie lekarza negatywnie na podstawie różnicy 2dni w usg brzmi absurdalnie, ochłoń troszkę, bo tu większość ciężarnych ma różnice do tygodnia. Jeśli masz taki uraz po tej wizycie do nfz to co Cię powstrzymuje żeby iść prywatnie? Chyba zapomniałaś że to mierzy CZŁOWIEK a nie jakiś robot ;)

mart_bart lubi tę wiadomość

age.png
  • DarKa35 Ekspertka

Wysłany: 5 marca, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze jedna wizytę w Gamecie za tydzień , zobaczymy ,co mi powie Dr . Jakoś mam tam większe zaufanie.
    A tak poza tematem. Macie czasami kłucia jakby w pochwie ? Kilkusekundowe

ToJaa
    IVF I procedura , 4 transfer udany.
    Gameta Bdg.
    preg.png
    Prenatalne ok
    29.04.2025, USG, synek 200g 🩵
    13.05.2025, USG, 14 cm , 270 g. 🥹
    pomału kopiemy mamę
    6.06.2025 połówkowe ❤️ 533 g
    TP 5.10.2025 lub 10.10 🍀😁
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ