X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Witaminy ciążowe
Odpowiedz

Witaminy ciążowe

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Weronika98 Koleżanka

Wysłany: 30 lipca, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie zestawienie witaminowe polecacie (chodzi mi o konkretne nazwy preparatów, które stosujecie w pierwszym trymestrze 😄)?

Zależy mi na małych tabletkach. Może ich być kilka, ale małych.

Obecnie biorę Symvital mama i mam od nich odruch wymiotny 🤢 dosłownie nie jestem w stanie patrzeć na tę tabletkę.

• Alexis1705 Znajoma

Wysłany: 30 lipca, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi położna na konsultacji poleciła Pueria Uno. Tam w zestawie masz dwie tabletki, jedna wygląda jak tran i ma DHA, więc fajnie że nie trzeba kupować osobno. 😊

• Avanti23 Ekspertka

Wysłany: 30 lipca, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexis1705 wrote:
    Mi położna na konsultacji poleciła Pueria Uno. Tam w zestawie masz dwie tabletki, jedna wygląda jak tran i ma DHA, więc fajnie że nie trzeba kupować osobno. 😊

Pueria zawiera syntetyczny kwas foliowy więc jest do d...

Ja w 1 trym. brałam LittleMe 1 Healthlabs lub Prenacaps Multi 1.

• Alexis1705 Znajoma

Wysłany: 30 lipca, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Me właśnie mam w domu i położna zaleciła zmianę na Puerie. Zastanawiam się teraz nad tym kwasem, producent pisze ze zawiera dwie formy kwasu foliowego w tym aktywną l-metylofolian. Little Me nie zawiera niestety DHA dlatego zaleciła zmianę. Wbiłaś mi klina co łykać teraz 🤔

• Avanti23 Ekspertka

Wysłany: 31 lipca, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexis1705 wrote:
    Little Me właśnie mam w domu i położna zaleciła zmianę na Puerie. Zastanawiam się teraz nad tym kwasem, producent pisze ze zawiera dwie formy kwasu foliowego w tym aktywną l-metylofolian. Little Me nie zawiera niestety DHA dlatego zaleciła zmianę. Wbiłaś mi klina co łykać teraz 🤔

DHA osobno bierz.
    Dobra Omega osobno i będzie git!

• Martyna Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również biorę puerie :)

Naay95 lubi tę wiadomość

04.24 22+2 💔
    06.24 ⏸️
    24.07❤️1,05cm❤️
    7.08 ❤️2,4cm 🐻
    07.09 7,5cm 👧 🩷 ryzyka niskie
    16.09 120g szczęścia 🥰
    2.10 213g wstydziocha 🫣
    15.10 300g gwiazdy ✨ II prenatalne OK
    29.10 438g łobuziary 🍩
    12.11 628g echo ❤️ ok
    29.11 814g akrobatki 🤸🏼‍♀️
    18.12 1145g ✨✨
    28.12 prenatalne 🙏🏽
    10.01 wizyta 🙏🏽
    preg.png
  • Magda593 Debiutantka

Wysłany: 2 sierpnia, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam Pregne, ale teraz przerzuciłam się na Prenacaps Multi 1, bo skład wydaje się bardziej kompleksowy :)

Avanti23 lubi tę wiadomość

• Waflut Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z zaleceń prowadzącego ginekologa brałam na początku pregna start, teraz pregna plus i dodatkowo pregna dha

age.png
  • Oleczka_kh Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś chce puerie uno? Została mi

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ