Tydzień dla Płodności   

Uwaga: to już ostatnia szansa!   
Nie zwlekaj - zbadaj swoją płodność - pierwsza wizyta 1zł!
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Witaminy ciążowe
Odpowiedz

Witaminy ciążowe

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Weronika98 Znajoma

Wysłany: 30 lipca, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie zestawienie witaminowe polecacie (chodzi mi o konkretne nazwy preparatów, które stosujecie w pierwszym trymestrze 😄)?

Zależy mi na małych tabletkach. Może ich być kilka, ale małych.

Obecnie biorę Symvital mama i mam od nich odruch wymiotny 🤢 dosłownie nie jestem w stanie patrzeć na tę tabletkę.

• Alexis1705 Znajoma

Wysłany: 30 lipca, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi położna na konsultacji poleciła Pueria Uno. Tam w zestawie masz dwie tabletki, jedna wygląda jak tran i ma DHA, więc fajnie że nie trzeba kupować osobno. 😊

• Avanti23 Ekspertka

Wysłany: 30 lipca, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexis1705 wrote:
    Mi położna na konsultacji poleciła Pueria Uno. Tam w zestawie masz dwie tabletki, jedna wygląda jak tran i ma DHA, więc fajnie że nie trzeba kupować osobno. 😊

Pueria zawiera syntetyczny kwas foliowy więc jest do d...

Ja w 1 trym. brałam LittleMe 1 Healthlabs lub Prenacaps Multi 1.

• Alexis1705 Znajoma

Wysłany: 30 lipca, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Me właśnie mam w domu i położna zaleciła zmianę na Puerie. Zastanawiam się teraz nad tym kwasem, producent pisze ze zawiera dwie formy kwasu foliowego w tym aktywną l-metylofolian. Little Me nie zawiera niestety DHA dlatego zaleciła zmianę. Wbiłaś mi klina co łykać teraz 🤔

• Avanti23 Ekspertka

Wysłany: 31 lipca, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexis1705 wrote:
    Little Me właśnie mam w domu i położna zaleciła zmianę na Puerie. Zastanawiam się teraz nad tym kwasem, producent pisze ze zawiera dwie formy kwasu foliowego w tym aktywną l-metylofolian. Little Me nie zawiera niestety DHA dlatego zaleciła zmianę. Wbiłaś mi klina co łykać teraz 🤔

DHA osobno bierz.
    Dobra Omega osobno i będzie git!

• Martyna Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również biorę puerie :)

Naay95 lubi tę wiadomość

04.24 22+2 💔
    06.24 ⏸️
    24.07❤️1,05cm❤️
    7.08 ❤️2,4cm 🐻
    07.09 7,5cm 👧 🩷 ryzyka niskie

preg.png
  • Magda593 Debiutantka

Wysłany: 2 sierpnia, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam Pregne, ale teraz przerzuciłam się na Prenacaps Multi 1, bo skład wydaje się bardziej kompleksowy :)

Avanti23 lubi tę wiadomość

• Waflut Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z zaleceń prowadzącego ginekologa brałam na początku pregna start, teraz pregna plus i dodatkowo pregna dha

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ