Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr wolny wzrost pęcherzyka ciążowego
Odpowiedz

wolny wzrost pęcherzyka ciążowego

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • DD 1 Nowa

Wysłany: 22 czerwca 2025, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny

jestem w swojej pierwszej ciazy. Cykle mam dlugie i raczej nieregularne.
    bylam u lekarza w 5tyg ( liczac od oststniej miesiaczki) i byl uwidoczniony pecherzyk o wielkosci 2,5mm
    tydzien pozniej poszlam i urosl tylko do 3,9mm ( cialka zoltego i zarodka brak przy takiej wielkosci)
    kazano mi zrobic bete ( wyniosla 4226, za trzy dni 9743) beta wzrasta wolniej niz na poczatku ale dalej widze ze w „granicach normy” i z tego co wiem, to ma prawo zwolnic po osiagnieciu jakiegos pulapu

czy ktos mial taka sytuacje ze pecherzyk na poczatku tak strasznie wolno rosl? :(

czasami odczuwam delikatne klucie w jajniku albo podbrzuszu ale to bardzo delikatne. 5 sec i przestaje

zastanawiam sie czy ciaza moze byc mlodsza niz wskazuje ostatnia miesiaczka? czy wiecie moze czy pecherzyk od samego poczatku ciazy powinien rosnac o 1mm czy to dopiero od jakiegos momentu?

lapie sie chyba wszystkich pozytywnych mysli

pozdrawiam

• Nadzieja9 Przyjaciółka

Wysłany: 26 czerwca 2025, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trudno powiedzieć kiedy miałaś owulację, jak i o ile przyrósł ten pęcherzyk bo możliwe są błędy pomiaru - widzisz, tu mierzy się ułamki mm, a w dodatku z obrazu usg. Przyrost o 1 mm wydaje mi się, że dotyczy crl (długości zarodka), kiedy ten zarodek jest już uwidoczniony. Nie wiem o ile powinien przyrastać pęchetzyk na tak wczesnym etapie.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ