X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr wolny wzrost pęcherzyka ciążowego
Odpowiedz

wolny wzrost pęcherzyka ciążowego

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • DD 1 Nowa

Wysłany: 22 czerwca, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny

jestem w swojej pierwszej ciazy. Cykle mam dlugie i raczej nieregularne.
    bylam u lekarza w 5tyg ( liczac od oststniej miesiaczki) i byl uwidoczniony pecherzyk o wielkosci 2,5mm
    tydzien pozniej poszlam i urosl tylko do 3,9mm ( cialka zoltego i zarodka brak przy takiej wielkosci)
    kazano mi zrobic bete ( wyniosla 4226, za trzy dni 9743) beta wzrasta wolniej niz na poczatku ale dalej widze ze w „granicach normy” i z tego co wiem, to ma prawo zwolnic po osiagnieciu jakiegos pulapu

czy ktos mial taka sytuacje ze pecherzyk na poczatku tak strasznie wolno rosl? :(

czasami odczuwam delikatne klucie w jajniku albo podbrzuszu ale to bardzo delikatne. 5 sec i przestaje

zastanawiam sie czy ciaza moze byc mlodsza niz wskazuje ostatnia miesiaczka? czy wiecie moze czy pecherzyk od samego poczatku ciazy powinien rosnac o 1mm czy to dopiero od jakiegos momentu?

lapie sie chyba wszystkich pozytywnych mysli

pozdrawiam

• Nadzieja9 Koleżanka

Wysłany: 26 czerwca, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trudno powiedzieć kiedy miałaś owulację, jak i o ile przyrósł ten pęcherzyk bo możliwe są błędy pomiaru - widzisz, tu mierzy się ułamki mm, a w dodatku z obrazu usg. Przyrost o 1 mm wydaje mi się, że dotyczy crl (długości zarodka), kiedy ten zarodek jest już uwidoczniony. Nie wiem o ile powinien przyrastać pęchetzyk na tak wczesnym etapie.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ