X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr wolny wzrost pęcherzyka ciążowego
Odpowiedz

wolny wzrost pęcherzyka ciążowego

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • DD 1 Nowa

Wysłany: 22 czerwca, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny

jestem w swojej pierwszej ciazy. Cykle mam dlugie i raczej nieregularne.
    bylam u lekarza w 5tyg ( liczac od oststniej miesiaczki) i byl uwidoczniony pecherzyk o wielkosci 2,5mm
    tydzien pozniej poszlam i urosl tylko do 3,9mm ( cialka zoltego i zarodka brak przy takiej wielkosci)
    kazano mi zrobic bete ( wyniosla 4226, za trzy dni 9743) beta wzrasta wolniej niz na poczatku ale dalej widze ze w „granicach normy” i z tego co wiem, to ma prawo zwolnic po osiagnieciu jakiegos pulapu

czy ktos mial taka sytuacje ze pecherzyk na poczatku tak strasznie wolno rosl? :(

czasami odczuwam delikatne klucie w jajniku albo podbrzuszu ale to bardzo delikatne. 5 sec i przestaje

zastanawiam sie czy ciaza moze byc mlodsza niz wskazuje ostatnia miesiaczka? czy wiecie moze czy pecherzyk od samego poczatku ciazy powinien rosnac o 1mm czy to dopiero od jakiegos momentu?

lapie sie chyba wszystkich pozytywnych mysli

pozdrawiam

• Nadzieja9 Przyjaciółka

Wysłany: 26 czerwca, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trudno powiedzieć kiedy miałaś owulację, jak i o ile przyrósł ten pęcherzyk bo możliwe są błędy pomiaru - widzisz, tu mierzy się ułamki mm, a w dodatku z obrazu usg. Przyrost o 1 mm wydaje mi się, że dotyczy crl (długości zarodka), kiedy ten zarodek jest już uwidoczniony. Nie wiem o ile powinien przyrastać pęchetzyk na tak wczesnym etapie.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ