X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Wymioty a przyjmowanie witamin
Odpowiedz

Wymioty a przyjmowanie witamin

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • klaudia382 Przyjaciółka

Wysłany: 12 grudnia 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj pierwszy raz zwymiotowalam. Rano brałam witaminy dla ciężarnych i teraz nie wiem czy brać drugi raz. Nie wiem co mam robić...

klz9h371w1o7q62n.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile czasu minelo od ich wziecia? Jesli mniej niz 30 minut to mozesz wziąc. Ale nic sie nie stanie jak raz pominiesz dawkę.

Jesli moge doradzic, bo ja wymiotowałam przez ponad 2 miesiace, zeby łykac witaminy wieczorem przed snem. Nie ma znaczenia kiedy je wezmiesz, a jednak mogą potęgować mdlosci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2017, 14:16

dqprqps6kaqxmc83.png
  • klaudia382 Przyjaciółka

Wysłany: 12 grudnia 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brałam o 10:30 a wymiotowalam o 13. Dziękuję bardzo za radę :)

klz9h371w1o7q62n.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ