Wyniki Krwi martwie się
-
Cześć słuchajcie odebrałam dzisiaj wyniki krwi : B hcg wg norm laba na skraju tak 8545, progesteron 30, no i moje zmartwienie Glukoza 97 .... miałam cukier badany pzred ciążą i był wnormie a teraz taki wysoki. Spotkałyscie się z taka prawidłowoscią ?
Bardzo się boje nei ukrywam bardzo długo starm sie o dziecko -
To nie jest jakaś ekstremalna wartość, troszkę powyżej normy, ale myśle ze nie ma o co panikować. Może po prostu wieczorem przed badaniem sobie trochę pofolgowałaś ze słodkościami. Wyniki oczywiście najlepiej zinterpretuje lekarz, ale myśle ze warto poczytać czego nie robić przed badaniem glukozy i spróbować jeszcze raz. spokojnie.
A właśnie, to chyba nawet nie jest wartość powyżej normy tylko zbliżona do górnej granicy, to tym bardziej szkoda Twoich nerwów! Wszystko jest dobrze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2019, 15:04
Auricomka lubi tę wiadomość
-
Pojedyncze badanie poziomu Beata hcg nie daje pełnego obrazu, najlepiej powtórzyć to badanie w odstępie 48h, ważne aby był przyrost. natomiast jeśli chodzi o progesteron, ten hormon wydzielany jest skokowo w ciągu dobry, ciężko uznać czy ta wartość była najwyższa w ciągu dnia, ale nawet jeśli nie to jego norma do 12 tc to 9 - 47 ng/ml.
-
Auricomka wrote:Cześć słuchajcie odebrałam dzisiaj wyniki krwi : B hcg wg norm laba na skraju tak 8545, progesteron 30, no i moje zmartwienie Glukoza 97 .... miałam cukier badany pzred ciążą i był wnormie a teraz taki wysoki. Spotkałyscie się z taka prawidłowoscią ?
Bardzo się boje nei ukrywam bardzo długo starm sie o dziecko
Co jesz na co dzień? -
W zasadzie to odzywaim się raczej zdrowo i nie jem słodyczy. Dużo warzyw mięsko. Teraz ogólnie słabo jem bo nie mam apetytu. Ale tak sobie pomyślałam że przed badaniem miałam bardzo stresująca sytuację -awarie auta przy autostradzie i szłam poboczem na stację benzynowa w pełnej panice i może stres mógł zwiększyć ta glukoze
-
Auricomka wrote:W zasadzie to odzywaim się raczej zdrowo i nie jem słodyczy. Dużo warzyw mięsko. Teraz ogólnie słabo jem bo nie mam apetytu. Ale tak sobie pomyślałam że przed badaniem miałam bardzo stresująca sytuację -awarie auta przy autostradzie i szłam poboczem na stację benzynowa w pełnej panice i może stres mógł zwiększyć ta glukoze
Zdrowo to pojęcie względne. Wynik glukozy to żółte światło dla Ciebie.
Na początek wystarczą dwa proste zabiegi:
1. Odstawić całkowicie sklepowe, przetworzone żarcie (w tym cukier) i WSZYSTKO przygotowywać w domu.
2. Absolutnie i całkowicie odstawić zboża - wszystkie. -
Glukozę miałam badana też tydzień temu i wynik 70. Myślę że ten teraz wynikał że stresu tak też mówi moja lekarka. Mam powtórzyć za tydzien.
Jem mało zbóż słodycze i potrawy przetworzone jedynie okazjonalnie w sensie urodziny itf.mnie zastanawia taki nagły skok bardziej. W tydzieńWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2019, 23:04
-
Auricomka wrote:Glukozę miałam badana też tydzień temu i wynik 70. Myślę że ten teraz wynikał że stresu tak też mówi moja lekarka. Mam powtórzyć za tydzien.
Jem mało zbóż słodycze i potrawy przetworzone jedynie okazjonalnie w sensie urodziny itf.mnie zastanawia taki nagły skok bardziej. W tydzień
To w takim razie zbadaj jeszcze raz i będziesz wiedzieć już na pewno -