X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Wysoki poziom progesteronu
Odpowiedz

Wysoki poziom progesteronu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Krewetka04 Przyjaciółka

Wysłany: 25 maja 2023, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie - może ktoś coś poradzi albo przynajmniej wesprze... dziś zbadałam progesteron i był 97 przy normie do 50, a zaczynam dopiero 5 tydzień. Przyrost bety po 48h to z 39 do 114, czyli jakieś 245%... Załamałam się tym progesteronem, bo pierwsze co piszą, to puste jajo.... :(.....

event.png
  • Natash88 Przyjaciółka

Wysłany: 26 maja 2023, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie, ja mam ciążę po stymulacji, 7 pęcherzyków, dwa pękły, reszta przeszła w LUF, progesteron w 5tc - 242, bety ogromne. Ciąża jednozarodkowa, obecnie wszystko ok, po prenatalnych. Może miałaś więcej pęcherzyków, nawet jak nie pękły (LUF) to produkują progesteron.

preg.png
  • Krewetka04 Przyjaciółka

Wysłany: 28 maja 2023, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedź - ja w 8dc miałam ponoć jeden pęcherzyk, ale do owulacji mogło się jeszcze rzeczywiście rozkręcić. Poza tym robiłam badania ok 12.00, a w innym labie, jak chciałam powtórzyć, to powiedzieli, ze absolutnie, bo za późno i mam przyjść rano, bo teraz hormony szaleją.. Staram się nie wariować tylko czekać, bo i tak nic z tym w razie co nie zrobię, ale wiesz jak jest :) Tyb bardziej że mam swój wiek i długo się staraliśmy :)

event.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ