X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Wysoki poziom progesteronu
Odpowiedz

Wysoki poziom progesteronu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Krewetka04 Przyjaciółka

Wysłany: 25 maja 2023, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie - może ktoś coś poradzi albo przynajmniej wesprze... dziś zbadałam progesteron i był 97 przy normie do 50, a zaczynam dopiero 5 tydzień. Przyrost bety po 48h to z 39 do 114, czyli jakieś 245%... Załamałam się tym progesteronem, bo pierwsze co piszą, to puste jajo.... :(.....

event.png
  • Natash88 Przyjaciółka

Wysłany: 26 maja 2023, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie, ja mam ciążę po stymulacji, 7 pęcherzyków, dwa pękły, reszta przeszła w LUF, progesteron w 5tc - 242, bety ogromne. Ciąża jednozarodkowa, obecnie wszystko ok, po prenatalnych. Może miałaś więcej pęcherzyków, nawet jak nie pękły (LUF) to produkują progesteron.

preg.png
  • Krewetka04 Przyjaciółka

Wysłany: 28 maja 2023, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedź - ja w 8dc miałam ponoć jeden pęcherzyk, ale do owulacji mogło się jeszcze rzeczywiście rozkręcić. Poza tym robiłam badania ok 12.00, a w innym labie, jak chciałam powtórzyć, to powiedzieli, ze absolutnie, bo za późno i mam przyjść rano, bo teraz hormony szaleją.. Staram się nie wariować tylko czekać, bo i tak nic z tym w razie co nie zrobię, ale wiesz jak jest :) Tyb bardziej że mam swój wiek i długo się staraliśmy :)

event.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ