X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Wysoki progesteron na początku ciąży
Odpowiedz

Wysoki progesteron na początku ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ojkaojka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    O czym może świadczyć wysoki progesteron we wczesnej ciąży, (6 tydzien)?

Moje wyniki:
    progesteron 100,86 ng/ml (norma 1 trymestr 11-44,3 ng/ml)
    betahcg 5909

Ktoś tak miał?
    Jestem po dwóch stratach, jedno poronienie było późne na skutek wad genetycznych. Już zdażyłam się naczytać, że wysoki prog może świadczyc o zaśniadzie itp

Ktoś tak miał i było ok?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2019, 13:42

• sayuri Autorytet

Wysłany: 2 września 2019, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja mam jeszcze wyższy progesteron. Lekarz po prostu kazał mi zmniejszyć Lutinus, po kilku dniach ponownie zmniejszyć. Nic nie mówił aby coś miało być nie tak...o zaśniadzie świadczy niewspółmienie wysokie bHCG w porównaniu do wieku ciąży. Jeśli przechodziłaś stymulację to taki wynik to pozostałości stymulacji (wielości ciałek żółtych).

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ