Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Wysoki progesteron na początku ciąży
Odpowiedz

Wysoki progesteron na początku ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ojkaojka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    O czym może świadczyć wysoki progesteron we wczesnej ciąży, (6 tydzien)?

Moje wyniki:
    progesteron 100,86 ng/ml (norma 1 trymestr 11-44,3 ng/ml)
    betahcg 5909

Ktoś tak miał?
    Jestem po dwóch stratach, jedno poronienie było późne na skutek wad genetycznych. Już zdażyłam się naczytać, że wysoki prog może świadczyc o zaśniadzie itp

Ktoś tak miał i było ok?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2019, 13:42

• sayuri Autorytet

Wysłany: 2 września 2019, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja mam jeszcze wyższy progesteron. Lekarz po prostu kazał mi zmniejszyć Lutinus, po kilku dniach ponownie zmniejszyć. Nic nie mówił aby coś miało być nie tak...o zaśniadzie świadczy niewspółmienie wysokie bHCG w porównaniu do wieku ciąży. Jeśli przechodziłaś stymulację to taki wynik to pozostałości stymulacji (wielości ciałek żółtych).

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Inozytol a kobieca płodność – wsparcie owulacji, metabolizmu i zdrowia hormonalnego kobiet

Coraz więcej kobiet w wieku rozrodczym zmaga się z zaburzeniami hormonalnymi, które utrudniają zajście w ciążę lub jej prawidłowy przebieg. Dlatego wiele par w czasie starań o dziecko decyduje się na wprowadzenie suplementacji poprawiającej kobiecą płodność. Jednym z najlepiej przebadanych składników jest inozytol, który – regulując gospodarkę hormonalną i cukrową – może zwiększyć szansę na zapłodnienie. Jak dokładnie działa i jakie inne skuteczne składniki wspierające płodność kobiet warto włączyć do codziennej suplementacji?

CZYTAJ WIĘCEJ