X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Wysoki progesteron na początku ciąży
Odpowiedz

Wysoki progesteron na początku ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ojkaojka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    O czym może świadczyć wysoki progesteron we wczesnej ciąży, (6 tydzien)?

Moje wyniki:
    progesteron 100,86 ng/ml (norma 1 trymestr 11-44,3 ng/ml)
    betahcg 5909

Ktoś tak miał?
    Jestem po dwóch stratach, jedno poronienie było późne na skutek wad genetycznych. Już zdażyłam się naczytać, że wysoki prog może świadczyc o zaśniadzie itp

Ktoś tak miał i było ok?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2019, 13:42

• sayuri Autorytet

Wysłany: 2 września 2019, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja mam jeszcze wyższy progesteron. Lekarz po prostu kazał mi zmniejszyć Lutinus, po kilku dniach ponownie zmniejszyć. Nic nie mówił aby coś miało być nie tak...o zaśniadzie świadczy niewspółmienie wysokie bHCG w porównaniu do wieku ciąży. Jeśli przechodziłaś stymulację to taki wynik to pozostałości stymulacji (wielości ciałek żółtych).

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ