Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Wysokie TSH
Odpowiedz

Wysokie TSH

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kasi94 Debiutantka

Wysłany: 26 maja 2025, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    w 7tyg. tsh 3,004
    ft4 12,72
    ft3 4,87
    Lekarz zalecił euthyrox 25.

Teraz 11tydź. ciązy -TSH 3,8.
    Kontrola za 2dni, jutro idę zrobić jeszcze ft3 i ft4..

Czy jest czym się martwić? Mogło to zle wplynac dzieciaczka?

• Blackapple Autorytet

Wysłany: 26 maja 2025, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podniosą Ci pewnie dawkę euthyroxu do 50, TSH sobie lubi skakać w ciąży (podobno się czasem zdarza nawet takie typu 10, ja na szczęście aż takiego nie miałam), nie przejmuj się, a jakby Cię to miało stresować to może przyspiesz wizytę? Albo podejdź do endokrynologa niezależnie? Mnie prowadząca w sumie prosiła, żeby chodzić do endokrynologa pomimo tego, że sama mi mogła zapisywać euthyrox ;)

age.png
  • Kasi94 Debiutantka

Wysłany: 26 maja 2025, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ginekolog jest również endokrynologiem także poczekam. Już został w zasadzie 1dzien czekania. Taki wynik może mieć realny wpływ na dziecko czy nie ma co przesadzać?

• Blackapple Autorytet

Wysłany: 26 maja 2025, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasi94 wrote:
    Mój ginekolog jest również endokrynologiem także poczekam. Już został w zasadzie 1dzien czekania. Taki wynik może mieć realny wpływ na dziecko czy nie ma co przesadzać?

Wydaje mi się, że nie ma, u mnie trochę skakało w obie strony (miałam też raz przy dolnej granicy normy), ale ani gin ani endo nie mówiły, że to coś złego a już jestem na końcu ciąży i z bejbikiem wszystko jest ok.

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ