X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Wysokie TSH
Odpowiedz

Wysokie TSH

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kasi94 Debiutantka

Wysłany: 26 maja, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    w 7tyg. tsh 3,004
    ft4 12,72
    ft3 4,87
    Lekarz zalecił euthyrox 25.

Teraz 11tydź. ciązy -TSH 3,8.
    Kontrola za 2dni, jutro idę zrobić jeszcze ft3 i ft4..

Czy jest czym się martwić? Mogło to zle wplynac dzieciaczka?

• Blackapple Autorytet

Wysłany: 26 maja, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podniosą Ci pewnie dawkę euthyroxu do 50, TSH sobie lubi skakać w ciąży (podobno się czasem zdarza nawet takie typu 10, ja na szczęście aż takiego nie miałam), nie przejmuj się, a jakby Cię to miało stresować to może przyspiesz wizytę? Albo podejdź do endokrynologa niezależnie? Mnie prowadząca w sumie prosiła, żeby chodzić do endokrynologa pomimo tego, że sama mi mogła zapisywać euthyrox ;)

preg.png
  • Kasi94 Debiutantka

Wysłany: 26 maja, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ginekolog jest również endokrynologiem także poczekam. Już został w zasadzie 1dzien czekania. Taki wynik może mieć realny wpływ na dziecko czy nie ma co przesadzać?

• Blackapple Autorytet

Wysłany: 26 maja, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasi94 wrote:
    Mój ginekolog jest również endokrynologiem także poczekam. Już został w zasadzie 1dzien czekania. Taki wynik może mieć realny wpływ na dziecko czy nie ma co przesadzać?

Wydaje mi się, że nie ma, u mnie trochę skakało w obie strony (miałam też raz przy dolnej granicy normy), ale ani gin ani endo nie mówiły, że to coś złego a już jestem na końcu ciąży i z bejbikiem wszystko jest ok.

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ