X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Wzdęcia
Odpowiedz

Wzdęcia

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • blumchen30 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny powiedzcie mi czy Wy tez macie meega wzdecia. Nie przytylam nic, jestem w 12tyg a czasem juz jak wstane mam tak wzdety brzuch ze masakra. Czasami jest ok ale czasami szkoda gadać. Nie mozliwe ze to juz tak od ciazy, za wczesnie. Czuje sie z tym kiepsko i krepujace to jest. Jakies rady?

82dox1hpk6gsfajc.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciąży takie atrakcje jak najbardziej możliwe. Ginka mi mowila, ze Espumisan jest dozwolony.

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • blumchen30 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie sie zastanawiam czy nie wziasc. Poki co nie bralam. Oczywiscie przeszkadza mi to wizualnie itp ale nie powodowało to boli itp wiec nic nie bralam. Ehh

82dox1hpk6gsfajc.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalny objaw ciazy. Mnie pomagaly jablka.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Agulaa30 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesuuu ja mam tak czesto :( wygladam czasami jak balon.... a jestem w 7 tyg ciazy... mówicie ze espumisan mozna brac?

w4sq9n73sbn750go.png Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY <3.<3
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulaa30 wrote:
    jesuuu ja mam tak czesto :( wygladam czasami jak balon.... a jestem w 7 tyg ciazy... mówicie ze espumisan mozna brac?

Ginka gdy mnie wypytywala czy mam wzdęcia i odpowiedzialam ze zdarzaja się to od razu sama zasugerowala Espumisan. Coś jeszcze mówiła, ale nie zrozumiałam. Ale Espumisan na pewno :) Zresztą dzieciaczki też już dość szybko mogą mieć podawany Espumisan w kropelkach :) Spróbuj może jeszcze suszone owoce - śliwki, morele albo jablka. U mnie sprawdzają się na zaparcia, ze wzdeciami też powinny dac rade :)

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ