X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Wzrastające TSH
Odpowiedz

Wzrastające TSH

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • pokico Znajoma

Wysłany: 3 września 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, chciałam zapytać co o tym sądzicie.
    TSH 2,9 około 8 tygodni temu - endo i gin wspólnie stwierdzili, ze za wysokie, dostałam euthyrox 25 - 1 tabletka dziennie. W międzyczasie testy ciążowe zaczęły wychodzić pozytywne (pierwszy pozytywny 25/08) :) dzisiaj - beta 6705, a tsh pomimo brania tabletek wzrosło do 3,1 :( mam się martwić tym wzrostem? o co chodzi... w czwartek wizyta u ginekologa, jutro konsultacja z endokrynologiem - może zaleci brać mi dwie tabletki...?
    martwię się :(

eiktsek2ejahpnjn.png
    23. 08 dwie kreski <3
    05.09 13220 BetaHcg.
    17.09 jest <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdarza się, że TSH wzrasta na początku brania tyroksyny, ale wzrasta też w ciąży, bo zwiększa się zapotrzebowanie na hormony tarczycy. Pewnie dostaniesz większą dawkę, nie martw się.

• enka90 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślę, że masz zbyt niską dawkę :) Na szczęście TSH łatwo zbić więc się nie martw :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2018, 15:36

l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
  • Seli Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciąży może skakać, badaj tsh i ft4 to pewnie gin Ci zleci :) a dawkę Ci dobiorą po prostu

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ