X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Wzrost bety
Odpowiedz

Wzrost bety

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Victoria29 Znajoma

Wysłany: 31 stycznia 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam moja beta z 29.01 82,3 wzrosła dzisiaj do 146,5 czy nie mam się czym martwić? Nie podwoiła się ale przyrost 74,8 %. W piątek gin kazała powtórzyć, czy wtedy ma się już podwoić?

• Leira Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko OK, wynik jak najbardziej prawidlowy, pamietaj, ze ciaza to nie matematyka :)

Edit: gratulacje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 18:27

Victoria29 lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Victoria29 Znajoma

Wysłany: 31 stycznia 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedź :)

• Leira Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam jeszcze, że słyszałam wersję o podwajaniu bety, ale mi lekarze (różni) tłumaczyli, że co każde 48h powinien być wzrost ok 66% w górę, w początkowych tygodniach ciąży (bo potem to już może spadać i rosnąć i spadać ;) ).

Niemniej jednak z doświadczenia i swojego i moich najbliższych wiem, że ciąża to nie matematyka i nie da się jednoznacznie sklasyfikować wyników, bo to jest tak indywidualna sprawa, że hej :)

Spójrz chociażby na rozbieżność przedziałów dla beta HCG.. nieraz jest od 4000 - 20000 i to już najlepiej pokazuje jakie rozbieżności mogą być między kobietami w tym samym tygodniu ciąży :)

Victoria29 lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • justynaa02 Znajoma

Wysłany: 31 stycznia 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane.38dc brak @ .odpuscilam cykl wiec temp nie mierzylam jednak mam powyzej 36 (zawsze 35,6-35,8).na tescie kreseczka delikatna.bol głowy non stop,powiększone piersi ,5 dni po owu plamienie ,teraz duzo sluzu.Bylam w srode zeby potwierdzic ciaze 6 tydz.Zarodka nie bylo ale pecherzyk byl.kazala isc na bete .bylam wczoraj i negatywna .prosze powiedzcie ze jest szansa . Dopiero za tydzien wizyta a ja zalamanateraz by byl 7 tydzien

Listopad 2016 początek starań
    wrzesień -listopad 2016 CLO
    Grudzień 2017 fasolka [*] 6 tc
    Pcos
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ