X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Za wysoka beta jak na tydzień ciąży
Odpowiedz

Za wysoka beta jak na tydzień ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Krecik1902 Nowa

Wysłany: 12 lutego, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Kochane może któraś coś podpowie. Robiłam badania, przy okazji zrobiłam też HCG. Jestem w 7 tyg. ciąży i wynik mnie trochę zastanawia. Otóż poziom Hcg wyniósł 238605. Jak sprawdzałam przedział dla 7 tygodnia ciąży to maksymalny poziom jest dużo niższy (jakoś 150 tys.). Trochę się martwię bo czytałam co może oznaczać HCG powyżej normy (boję się zaśniadu czy jakichś wad u dziecka). Dodam, że mega mnie męczą silne mdłości i wymioty od rana do nocy. Oczywiście skonsultuję to najszybciej jak się da. Aha, ciąża bliźniacza wykluczona bo miałam dokładne USG w 6 tyg. Jak któraś z Pań coś może podpowiedzieć to byłabym wdzięczna. Pozdrawiam serdecznie i zdrówka dla wszystkich.

• promykk Autorytet

Wysłany: 12 lutego, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krecik1902 wrote:
    Witam. Kochane może któraś coś podpowie. Robiłam badania, przy okazji zrobiłam też HCG. Jestem w 7 tyg. ciąży i wynik mnie trochę zastanawia. Otóż poziom Hcg wyniósł 238605. Jak sprawdzałam przedział dla 7 tygodnia ciąży to maksymalny poziom jest dużo niższy (jakoś 150 tys.). Trochę się martwię bo czytałam co może oznaczać HCG powyżej normy (boję się zaśniadu czy jakichś wad u dziecka). Dodam, że mega mnie męczą silne mdłości i wymioty od rana do nocy. Oczywiście skonsultuję to najszybciej jak się da. Aha, ciąża bliźniacza wykluczona bo miałam dokładne USG w 6 tyg. Jak któraś z Pań coś może podpowiedzieć to byłabym wdzięczna. Pozdrawiam serdecznie i zdrówka dla wszystkich.
    A kiedy byłaś na USG dokładnie i co było widać?

Były już tu takie historie, że w 6tc. jeden zarodek, a w 8tc. pyk i dwa! :) Mogą się zasłonić, albo jeden rozwijać wolniej i widoczne dopiero później.

10.2024 💔 9tc, zabieg
    30.12.24 ⏸️
    NIFTY pro niskie ryzyka 🩷👧
    04.08 2700g 🧁
    05.09 🎂🥳 3200g, 55cm, 10 pkt.

age.png
  • Krecik1902 Nowa

Wysłany: 12 lutego, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na USG w 6 tyg. Był wyraźny jeden zarodek z serduszkiem.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ