X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Za wysoka beta jak na tydzień ciąży
Odpowiedz

Za wysoka beta jak na tydzień ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Krecik1902 Nowa

Wysłany: 12 lutego, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Kochane może któraś coś podpowie. Robiłam badania, przy okazji zrobiłam też HCG. Jestem w 7 tyg. ciąży i wynik mnie trochę zastanawia. Otóż poziom Hcg wyniósł 238605. Jak sprawdzałam przedział dla 7 tygodnia ciąży to maksymalny poziom jest dużo niższy (jakoś 150 tys.). Trochę się martwię bo czytałam co może oznaczać HCG powyżej normy (boję się zaśniadu czy jakichś wad u dziecka). Dodam, że mega mnie męczą silne mdłości i wymioty od rana do nocy. Oczywiście skonsultuję to najszybciej jak się da. Aha, ciąża bliźniacza wykluczona bo miałam dokładne USG w 6 tyg. Jak któraś z Pań coś może podpowiedzieć to byłabym wdzięczna. Pozdrawiam serdecznie i zdrówka dla wszystkich.

• promykk Autorytet

Wysłany: 12 lutego, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krecik1902 wrote:
    Witam. Kochane może któraś coś podpowie. Robiłam badania, przy okazji zrobiłam też HCG. Jestem w 7 tyg. ciąży i wynik mnie trochę zastanawia. Otóż poziom Hcg wyniósł 238605. Jak sprawdzałam przedział dla 7 tygodnia ciąży to maksymalny poziom jest dużo niższy (jakoś 150 tys.). Trochę się martwię bo czytałam co może oznaczać HCG powyżej normy (boję się zaśniadu czy jakichś wad u dziecka). Dodam, że mega mnie męczą silne mdłości i wymioty od rana do nocy. Oczywiście skonsultuję to najszybciej jak się da. Aha, ciąża bliźniacza wykluczona bo miałam dokładne USG w 6 tyg. Jak któraś z Pań coś może podpowiedzieć to byłabym wdzięczna. Pozdrawiam serdecznie i zdrówka dla wszystkich.
    A kiedy byłaś na USG dokładnie i co było widać?

Były już tu takie historie, że w 6tc. jeden zarodek, a w 8tc. pyk i dwa! :) Mogą się zasłonić, albo jeden rozwijać wolniej i widoczne dopiero później.

10.2024 💔 9tc.
    30.12.24 ⏸️ beta: 24,3 🤞
    02.01 beta: 98,2 🌱
    08.01 beta: 1209 🌿
    09.01 pęcherzyk 3mm 🙏
    17.01 jest 💗 🥹
    14.02 3,2cm 🫛
    21.02 NIFTY pro niskie ryzyka 🩷🌸
    03.03 ⏳prenatalne
    preg.png
  • Krecik1902 Nowa

Wysłany: 12 lutego, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na USG w 6 tyg. Był wyraźny jeden zarodek z serduszkiem.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ