Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Za wysoka beta jak na tydzień ciąży
Odpowiedz

Za wysoka beta jak na tydzień ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Krecik1902 Nowa

Wysłany: 12 lutego 2025, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Kochane może któraś coś podpowie. Robiłam badania, przy okazji zrobiłam też HCG. Jestem w 7 tyg. ciąży i wynik mnie trochę zastanawia. Otóż poziom Hcg wyniósł 238605. Jak sprawdzałam przedział dla 7 tygodnia ciąży to maksymalny poziom jest dużo niższy (jakoś 150 tys.). Trochę się martwię bo czytałam co może oznaczać HCG powyżej normy (boję się zaśniadu czy jakichś wad u dziecka). Dodam, że mega mnie męczą silne mdłości i wymioty od rana do nocy. Oczywiście skonsultuję to najszybciej jak się da. Aha, ciąża bliźniacza wykluczona bo miałam dokładne USG w 6 tyg. Jak któraś z Pań coś może podpowiedzieć to byłabym wdzięczna. Pozdrawiam serdecznie i zdrówka dla wszystkich.

• promykk Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2025, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krecik1902 wrote:
    Witam. Kochane może któraś coś podpowie. Robiłam badania, przy okazji zrobiłam też HCG. Jestem w 7 tyg. ciąży i wynik mnie trochę zastanawia. Otóż poziom Hcg wyniósł 238605. Jak sprawdzałam przedział dla 7 tygodnia ciąży to maksymalny poziom jest dużo niższy (jakoś 150 tys.). Trochę się martwię bo czytałam co może oznaczać HCG powyżej normy (boję się zaśniadu czy jakichś wad u dziecka). Dodam, że mega mnie męczą silne mdłości i wymioty od rana do nocy. Oczywiście skonsultuję to najszybciej jak się da. Aha, ciąża bliźniacza wykluczona bo miałam dokładne USG w 6 tyg. Jak któraś z Pań coś może podpowiedzieć to byłabym wdzięczna. Pozdrawiam serdecznie i zdrówka dla wszystkich.
    A kiedy byłaś na USG dokładnie i co było widać?

Były już tu takie historie, że w 6tc. jeden zarodek, a w 8tc. pyk i dwa! :) Mogą się zasłonić, albo jeden rozwijać wolniej i widoczne dopiero później.

10.2024 💔 9tc, zabieg
    30.12.24 ⏸️
    NIFTY pro niskie ryzyka 🩷👧
    04.08 2700g 🧁
    05.09 🎂🥳 3200g, 55cm, 10 pkt.

age.png
  • Krecik1902 Nowa

Wysłany: 12 lutego 2025, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na USG w 6 tyg. Był wyraźny jeden zarodek z serduszkiem.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ