X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Zaparcia po stymulacji i transferze
Odpowiedz

Zaparcia po stymulacji i transferze

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Meggi5991 Koleżanka

Wysłany: 22 października, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, 16.10.2024 miałam drugą punkcję a 19.10 transfer 3dniowego zarodka. Zostałam trochę przestymulowana i lekarz miał wątpliwości czy robić transfer. Po zakończonej stymulacji zaczęłam mieć mocne zaparcia , dostałam na to Lactulosum Hasco - pomogło. Kupiłam ostatnio na zapas kolejna buteleczke ale z innej firmy i jest tam napisane że zawiera etanol ... Teraz nie wiem czy mogę to brać czy nie. Nie chce zaszkodzić zarodkowi bo mam nadzieję, że sobie dobrze radzi. To już jest trzeci transfer bo z pierwszej punkcji miałam tylko dwa zarodki które się przyjęły bo była ciąża biochemiczna ale na kolejnym badaniu bhcg już był spadek bety. Może to głupie pytanie ale myślę, że mnie rozumiecie. Pozdrawiam

• Klaudiaaa93 Koleżanka

Wysłany: 22 października, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka wiesz myślę że najpierw zmieniła bym dietę na lekkostrawną. Mi pomaga rosołek do picia.

misiorybka1994 lubi tę wiadomość

• Meggi5991 Koleżanka

Wysłany: 29 października, 05:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dietę lekkostrawna i muszę wypić dziennie około 3 l wody. Mimo to nadal mam zaparcia ... Wydaje mi się ,że to też wina leków i zbyt duży poziom progesteronu , biorę duphfaston 3x1, estrofen2x1, dostinex1x1, cyclogest3x1 i neoparin ale on tu nie ma znaczenia.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ