X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr zarodek
Odpowiedz

zarodek

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Maracuja Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie , bo dręczy mnie ciągle jedna myśl. Na ostatniej wizycie w 5 tyg widziałam jedynie pęcherzyk ciążowy. Czy na tym etapie nie powinno być już widać zarodka? I druga sprawa to beta. Jestem teraz w 6 tc i moja beta wynosi ponad 80 000. Czy taki wynik beta hcg wskazuje na dobry rozwój ciąży czy nie należy się nim za bardzo sugerować. Trochę się niepokoję, a do kolejnej wizyty jeszcze sporo czasu.

Maracuja
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zarodek dopiero zobaczyłam w 7tc, zrób badanie beta po 48h i zobacz czy przyrost jest ok - powinien mniej więcej się podwoić. nic się na razie nie martw. umów się na wizytę w 8tc

• Maracuja Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję za odpowiedź
    ja już robiłam betę wielokrotnie i przyrosty były prawidłowe. Teraz zrobiłam wyszła ponad 80 000, progesteron 30. Na wizytę idę dokładnie tak jak zasugerowałaś w 8tc:)

Maracuja
  • izadora Znajoma

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maracuja, w 5 tyg. nie ma prawa być nic więcej poza pęcherzykiem widać :) ja miałam pęcherzyk w połowie 7 (minus tydzień,czyli w połowie 6!) i nic więcej. a teraz mam 3,04 cm Bóba ;) zresztą pamiętaj, że nie liczy się termin od ostatniej miesiączki, tylko tak naprawdę ważna jest owulacja (która u mnie była o tydzień przesunięta).Nie przejmuj się, betę masz super i nie rób jej więcej (przy tak wysokich wynikach to już i tak nie jest miarodajne chyba). Zarodek zobaczyłam dopiero na początku 9 tyg (czyli tak naprawdę 8), miał wówczas 1 cm i widoczne serducho. Jak pójdziesz za szybko, znów się będziesz wkręcać, że serduszka nie było- a to do niczego nie prowadzi ;)

Krysti lubi tę wiadomość

• Maracuja Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję Ci kochana. Rzeczywiście trochę wariuję. Wcześniej na pewno nie będę szła. U mnie też okazało się, że owu była tydzień później bo z moich obliczeń wynikało, że to 6tc, a lekarz po badaniu ocenił, że 5.

Maracuja
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ