zarodek
-
Dziewczyny, mam pytanie , bo dręczy mnie ciągle jedna myśl. Na ostatniej wizycie w 5 tyg widziałam jedynie pęcherzyk ciążowy. Czy na tym etapie nie powinno być już widać zarodka? I druga sprawa to beta. Jestem teraz w 6 tc i moja beta wynosi ponad 80 000. Czy taki wynik beta hcg wskazuje na dobry rozwój ciąży czy nie należy się nim za bardzo sugerować. Trochę się niepokoję, a do kolejnej wizyty jeszcze sporo czasu.Maracuja
-
nick nieaktualny
-
Maracuja, w 5 tyg. nie ma prawa być nic więcej poza pęcherzykiem widać ja miałam pęcherzyk w połowie 7 (minus tydzień,czyli w połowie 6!) i nic więcej. a teraz mam 3,04 cm Bóba zresztą pamiętaj, że nie liczy się termin od ostatniej miesiączki, tylko tak naprawdę ważna jest owulacja (która u mnie była o tydzień przesunięta).Nie przejmuj się, betę masz super i nie rób jej więcej (przy tak wysokich wynikach to już i tak nie jest miarodajne chyba). Zarodek zobaczyłam dopiero na początku 9 tyg (czyli tak naprawdę , miał wówczas 1 cm i widoczne serducho. Jak pójdziesz za szybko, znów się będziesz wkręcać, że serduszka nie było- a to do niczego nie prowadzi
Krysti lubi tę wiadomość
-