X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Zarodek nie rośnie 6/7 TC
Odpowiedz

Zarodek nie rośnie 6/7 TC

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • OsiaZosia Debiutantka

Wysłany: 24 czerwca, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. U mnie:
    Okres 07.05
    Bety przyrastały średnio 110% w ciągu 2 dni
    Pierwszy pozytywny test 29.05 (23dc pozytywna beta około 40)
    17.06 Wizyta na 5+6 tylko pęcherzyk ciążowy i żółtkowy, lekarz nie dał złudzeń że pęcherzyki są jak na 6 tydzień i już powinno być serce
    20.06 trafiłam na izbę ze straszną alergią kontaktowa - na usg zarodek się pojawił crl 3,02 mm(5+6), akcja serca widoczna (według OM 6+2) to było wieczorem
    24.06 dzisiaj rano wizyta na OM 6+6
    zarodek na pierwszym pomiarze 3.3(6+0) na innym moim zdaniem zrobionym zeby mnie podnieść trochę na duchu 6+1 i CRL 4,8mm
    Jeśli chodzi o pęcherzyk ciążowy to wielkość jak na 6+6.
    Raczej niemożliwe że przesunęła się owulacja.
    Lekarz mówi że serce bije 140 / min i wygląda na mocne. A wielkością mam się nie przejmować i przyjść za 10 dni.
    Czy to możliwe, że zarodek nadrobi albo że to błąd pomiaru? czy ktoś miał podobnie że serce biło jak dzwon a w 3/4 dni zarodek prawie nie urósł. Powinien 1mm na dobę

• OsiaZosia Debiutantka

Wysłany: 24 czerwca, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Właśnie wracam z innego usg. Na tym usg zarodek 5,5 mm (6+2/3) jednak, jest wklejony do pęcherzyka żółtkowego dlatego na słabszym trochę usg nie było widać. Możliwe że wszystko jest dobrze :)

• Bananek87 Nowa

Wysłany: 24 czerwca, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 19.06 wizyta u gin, potwierdzenie zarodka 2.2mm bez tętna ok 6tyg, biorę leki. Po 5dniach wizyta u innego gin i wielkość 2.3mm. dziś i w czwartek muszę zrobić bete. Wiem że jest prawdopodobnosc innych pomiarów na innych urządzeniach ale nadzieja zanika.
    Jeśli Tobie mówi lekarz żebyś się nie przejmowała i że serce dobrze bije to się nie martw tylko ciesz ❤️

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ