X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Zarodek nie rośnie 6/7 TC
Odpowiedz

Zarodek nie rośnie 6/7 TC

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • OsiaZosia Debiutantka

Wysłany: 24 czerwca, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. U mnie:
    Okres 07.05
    Bety przyrastały średnio 110% w ciągu 2 dni
    Pierwszy pozytywny test 29.05 (23dc pozytywna beta około 40)
    17.06 Wizyta na 5+6 tylko pęcherzyk ciążowy i żółtkowy, lekarz nie dał złudzeń że pęcherzyki są jak na 6 tydzień i już powinno być serce
    20.06 trafiłam na izbę ze straszną alergią kontaktowa - na usg zarodek się pojawił crl 3,02 mm(5+6), akcja serca widoczna (według OM 6+2) to było wieczorem
    24.06 dzisiaj rano wizyta na OM 6+6
    zarodek na pierwszym pomiarze 3.3(6+0) na innym moim zdaniem zrobionym zeby mnie podnieść trochę na duchu 6+1 i CRL 4,8mm
    Jeśli chodzi o pęcherzyk ciążowy to wielkość jak na 6+6.
    Raczej niemożliwe że przesunęła się owulacja.
    Lekarz mówi że serce bije 140 / min i wygląda na mocne. A wielkością mam się nie przejmować i przyjść za 10 dni.
    Czy to możliwe, że zarodek nadrobi albo że to błąd pomiaru? czy ktoś miał podobnie że serce biło jak dzwon a w 3/4 dni zarodek prawie nie urósł. Powinien 1mm na dobę

• OsiaZosia Debiutantka

Wysłany: 24 czerwca, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Właśnie wracam z innego usg. Na tym usg zarodek 5,5 mm (6+2/3) jednak, jest wklejony do pęcherzyka żółtkowego dlatego na słabszym trochę usg nie było widać. Możliwe że wszystko jest dobrze :)

• Bananek87 Nowa

Wysłany: 24 czerwca, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 19.06 wizyta u gin, potwierdzenie zarodka 2.2mm bez tętna ok 6tyg, biorę leki. Po 5dniach wizyta u innego gin i wielkość 2.3mm. dziś i w czwartek muszę zrobić bete. Wiem że jest prawdopodobnosc innych pomiarów na innych urządzeniach ale nadzieja zanika.
    Jeśli Tobie mówi lekarz żebyś się nie przejmowała i że serce dobrze bije to się nie martw tylko ciesz ❤️

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ