X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Zarodek za mały dwa tygodnie opóźnienia
Odpowiedz

Zarodek za mały dwa tygodnie opóźnienia

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Zyczac Nowa

Wysłany: 6 maja, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, miałam dzisiaj pierwszą wizytę. 5 marca jest ostatnim dniem mojej miesiączki. 6 kwietnia miałam pozytywny test ciążowy. 7 kwietnia robiłam test clear blue który wskazuje moment zapłodnienienia i pokazał on ciążę 2-3. Mój cykl trwa 30-31 dni. Owulację miałam zazwyczaj ok 18-19 dnia. Według moich wyliczeń na dzisiejszym badaniu wiek ciąży to 8 tydzień i jeden dzień. Na pomiarze USG wyszło 5 tydzień i 6 dni. Reszta na USG wyszła w porządku. Mam kolejna wizytę za tydzień. Powiedzcie proszę czy taka rozbieżność jest możliwa? Poroniłam już jedną ciążę. Czy możliwe że znów zarodek się zatrzymał?

• Stokrotka94 Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyczac wrote:
    Cześć, miałam dzisiaj pierwszą wizytę. 5 marca jest ostatnim dniem mojej miesiączki. 6 kwietnia miałam pozytywny test ciążowy. 7 kwietnia robiłam test clear blue który wskazuje moment zapłodnienienia i pokazał on ciążę 2-3. Mój cykl trwa 30-31 dni. Owulację miałam zazwyczaj ok 18-19 dnia. Według moich wyliczeń na dzisiejszym badaniu wiek ciąży to 8 tydzień i jeden dzień. Na pomiarze USG wyszło 5 tydzień i 6 dni. Reszta na USG wyszła w porządku. Mam kolejna wizytę za tydzień. Powiedzcie proszę czy taka rozbieżność jest możliwa? Poroniłam już jedną ciążę. Czy możliwe że znów zarodek się zatrzymał?
    U mnie była ta sama sytuacja. Niestety straciłam tą ciążę. W piątek wróciłam ze szpitala. A jak u Ciebie się to skończyło?

👩‍❤️‍👨 31&35
    💔 15.05.25 6/9 tydz.
    Mutacja PAI-1 w układzie homozygotycznym 🧬
    Streptococcus agalactiae - posiew dodatni 🦠
    APS wykluczony ✅
    Celiakia wykluczona ✅
    TSH, Progesteron, Estradiol, Prolaktyna ⏳
    Badanie komputerowe nasienia ⏳
    Fragmentacja DNA plemników ⏳
  • AGA19 Debiutantka

Wysłany: 19 maja, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyczac wrote:

U mnie podobna sytuacja ale o tydzień. Ciąża in vitro. Transfer miałam 5 kwietnia 5 dniowego zarodka. 14 maja na wizycie na usg widać było 7 tydzień i 3 dzień. Według obliczeń jestem 8 tydzień i 3 dni. Tydzień do tyłu. Serduszko bije i wszystko rozwija się dobrze ale na 7 w3d. Boję się bardzo. Kolejną wizytę mam 3 czerwca.

• Pawix20 Nowa

Wysłany: 20 maja, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Jestem w tej samej sytuacji, mam zdiagnozowane PCOS, niestety nie wiem kiedy mogła wystąpić owulacja.

• AGA19 Debiutantka

Wysłany: 20 maja, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawix20 wrote:
    Witam,
    Jestem w tej samej sytuacji, mam zdiagnozowane PCOS, niestety nie wiem kiedy mogła wystąpić owulacja.
    A w którym tygodniu jesteś?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ