X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Zarodek za mały dwa tygodnie opóźnienia
Odpowiedz

Zarodek za mały dwa tygodnie opóźnienia

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Zyczac Nowa

Wysłany: 6 maja, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, miałam dzisiaj pierwszą wizytę. 5 marca jest ostatnim dniem mojej miesiączki. 6 kwietnia miałam pozytywny test ciążowy. 7 kwietnia robiłam test clear blue który wskazuje moment zapłodnienienia i pokazał on ciążę 2-3. Mój cykl trwa 30-31 dni. Owulację miałam zazwyczaj ok 18-19 dnia. Według moich wyliczeń na dzisiejszym badaniu wiek ciąży to 8 tydzień i jeden dzień. Na pomiarze USG wyszło 5 tydzień i 6 dni. Reszta na USG wyszła w porządku. Mam kolejna wizytę za tydzień. Powiedzcie proszę czy taka rozbieżność jest możliwa? Poroniłam już jedną ciążę. Czy możliwe że znów zarodek się zatrzymał?

• Stokrotka94 Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyczac wrote:
    Cześć, miałam dzisiaj pierwszą wizytę. 5 marca jest ostatnim dniem mojej miesiączki. 6 kwietnia miałam pozytywny test ciążowy. 7 kwietnia robiłam test clear blue który wskazuje moment zapłodnienienia i pokazał on ciążę 2-3. Mój cykl trwa 30-31 dni. Owulację miałam zazwyczaj ok 18-19 dnia. Według moich wyliczeń na dzisiejszym badaniu wiek ciąży to 8 tydzień i jeden dzień. Na pomiarze USG wyszło 5 tydzień i 6 dni. Reszta na USG wyszła w porządku. Mam kolejna wizytę za tydzień. Powiedzcie proszę czy taka rozbieżność jest możliwa? Poroniłam już jedną ciążę. Czy możliwe że znów zarodek się zatrzymał?
    U mnie była ta sama sytuacja. Niestety straciłam tą ciążę. W piątek wróciłam ze szpitala. A jak u Ciebie się to skończyło?

👩‍❤️‍👨 31&35
    💔 15.05.25 6/9 tydz.
    Mutacja PAI-1 w układzie homozygotycznym 🧬
    Streptococcus agalactiae - posiew dodatni 🦠
    APS wykluczony ✅
    Celiakia wykluczona ✅
    TSH, Progesteron, Estradiol, Prolaktyna ⏳
    Badanie komputerowe nasienia ⏳
    Fragmentacja DNA plemników ⏳
  • AGA19 Debiutantka

Wysłany: 19 maja, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyczac wrote:

U mnie podobna sytuacja ale o tydzień. Ciąża in vitro. Transfer miałam 5 kwietnia 5 dniowego zarodka. 14 maja na wizycie na usg widać było 7 tydzień i 3 dzień. Według obliczeń jestem 8 tydzień i 3 dni. Tydzień do tyłu. Serduszko bije i wszystko rozwija się dobrze ale na 7 w3d. Boję się bardzo. Kolejną wizytę mam 3 czerwca.

• Pawix20 Nowa

Wysłany: 20 maja, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Jestem w tej samej sytuacji, mam zdiagnozowane PCOS, niestety nie wiem kiedy mogła wystąpić owulacja.

• AGA19 Debiutantka

Wysłany: 20 maja, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawix20 wrote:
    Witam,
    Jestem w tej samej sytuacji, mam zdiagnozowane PCOS, niestety nie wiem kiedy mogła wystąpić owulacja.
    A w którym tygodniu jesteś?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ