X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Zastrzyki z heparyny
Odpowiedz

Zastrzyki z heparyny

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Lolq Znajoma

Wysłany: 4 kwietnia 2024, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn które przyjmują zastrzyki z heparyny w brzuch. Pominę to, że mam już mape świata na brzuchu, siniak robi się za siniakiem. Dzisiaj zrobiłam iniekcje ok g. 9. Do teraz sączy mi się krew po wkłuciu. Czy miałyście tak? Jest się czym martwić? Pozdrawiam

• Nejt Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2024, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuj na parę minut przed podaniem zastrzyku przyłożyć lod w miejsce wkłucia (zimne obkurcza naczynia krwionośne i powinno niwelować powstawanie siniaków), krew może się sączyć (co prawda 5 godzin to sporo, na wszelki wypadek sprawdziłabym w morfologii jak wygląda stan płytek krwi), bo heparyna działa przeciwzakrzepowo. Jeszcze pytanie techniczne, czy jak podajesz sobie zastrzyk to naciskasz tłok do końca tak, aby ten pecherzyk powietrza też się tam dostał?

🌈👶20.09.2024r. ⏰️10.00 ⚖️2970g
    📏 53cm

age.png
  • Lolq Znajoma

Wysłany: 4 kwietnia 2024, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nejt wrote:
    Spróbuj na parę minut przed podaniem zastrzyku przyłożyć lod w miejsce wkłucia (zimne obkurcza naczynia krwionośne i powinno niwelować powstawanie siniaków), krew może się sączyć (co prawda 5 godzin to sporo, na wszelki wypadek sprawdziłabym w morfologii jak wygląda stan płytek krwi), bo heparyna działa przeciwzakrzepowo. Jeszcze pytanie techniczne, czy jak podajesz sobie zastrzyk to naciskasz tłok do końca tak, aby ten pecherzyk powietrza też się tam dostał?
    Właśnie dzisiaj schlodzilam skórę, także jak na razie siniaka dużego nie mam, tylko taka większa kropka z której sączy się krew. Za kazdym razem wpuszczam całą zawartość strzykawki, ale dzisiaj nie wpuscilam powietrza do końca bo czułam duzy opór i spanikowałam. Myślisz że to może być przyczyną?

• Marta.R. Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2024, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może zostaw to w spokoju, w końcu będzie strupek

🧑 1985 🧒 1980

Starania o trzecie dzieciątko maj 2025
    event.png
    event.png
  • Lolq Znajoma

Wysłany: 4 kwietnia 2024, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta.R. wrote:
    Może zostaw to w spokoju, w końcu będzie strupek
    Nakleilam plasterka ale muszę zmieniać co jakiś czas bo leci ciągle także czkema na ten strupek od 9.

• Nejt Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2024, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolq wrote:
    Właśnie dzisiaj schlodzilam skórę, także jak na razie siniaka dużego nie mam, tylko taka większa kropka z której sączy się krew. Za kazdym razem wpuszczam całą zawartość strzykawki, ale dzisiaj nie wpuscilam powietrza do końca bo czułam duzy opór i spanikowałam. Myślisz że to może być przyczyną?
    Bardziej skłaniam się do tego, żebyś sprawdziła aptt, inr i płytki krwi i skonsultowała to ze swoim lekarzem, bo może dawka heparyny jest za duża, przy takim delikatnym krwawieniu nic Ci nie grozi, więc luzik. Ten pecherzyk powietrza na końcu służy takiemu uszczelnieniu, żeby lek nie wyciekł i trochę zapobiega robieniu się siniaków

🌈👶20.09.2024r. ⏰️10.00 ⚖️2970g
    📏 53cm

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ