X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Zastrzyki z heparyny
Odpowiedz

Zastrzyki z heparyny

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Lolq Znajoma

Wysłany: 4 kwietnia, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn które przyjmują zastrzyki z heparyny w brzuch. Pominę to, że mam już mape świata na brzuchu, siniak robi się za siniakiem. Dzisiaj zrobiłam iniekcje ok g. 9. Do teraz sączy mi się krew po wkłuciu. Czy miałyście tak? Jest się czym martwić? Pozdrawiam

• Nejt Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuj na parę minut przed podaniem zastrzyku przyłożyć lod w miejsce wkłucia (zimne obkurcza naczynia krwionośne i powinno niwelować powstawanie siniaków), krew może się sączyć (co prawda 5 godzin to sporo, na wszelki wypadek sprawdziłabym w morfologii jak wygląda stan płytek krwi), bo heparyna działa przeciwzakrzepowo. Jeszcze pytanie techniczne, czy jak podajesz sobie zastrzyk to naciskasz tłok do końca tak, aby ten pecherzyk powietrza też się tam dostał?

🌈👶20.09.2024r. ⏰️10.00 ⚖️2970g
    📏 53cm

age.png
  • Lolq Znajoma

Wysłany: 4 kwietnia, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nejt wrote:
    Spróbuj na parę minut przed podaniem zastrzyku przyłożyć lod w miejsce wkłucia (zimne obkurcza naczynia krwionośne i powinno niwelować powstawanie siniaków), krew może się sączyć (co prawda 5 godzin to sporo, na wszelki wypadek sprawdziłabym w morfologii jak wygląda stan płytek krwi), bo heparyna działa przeciwzakrzepowo. Jeszcze pytanie techniczne, czy jak podajesz sobie zastrzyk to naciskasz tłok do końca tak, aby ten pecherzyk powietrza też się tam dostał?
    Właśnie dzisiaj schlodzilam skórę, także jak na razie siniaka dużego nie mam, tylko taka większa kropka z której sączy się krew. Za kazdym razem wpuszczam całą zawartość strzykawki, ale dzisiaj nie wpuscilam powietrza do końca bo czułam duzy opór i spanikowałam. Myślisz że to może być przyczyną?

• Marta.R. Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może zostaw to w spokoju, w końcu będzie strupek

🧑 1985 🧒 1980
    Czerwiec 2022 piękny chłopiec, 10 apgar
    Marzec 2023 🫄
    Kwiecień 2023 💔
    15.02 6.5mm dziecka 😍 bije serduszko
    21.02 8.2mm bije ❤️
    05.03 28.2mm bije ❤️ rusza głową i rączkami 😍
    26.03 badanie prenatalne, dzidzia zdrowa, 5.8cm, mamy chłopczyka 🙂 niskie ryzyka 💪
    17.04 poczułam pierwszy raz twoje ruchy ❤️
    28.05 synek 20cm i 413g, idealny ❤️
    13.06 waga 540g 🙂
    01.08 Nikodem waży 1525 gr zdrowy ❤️
    14.08 szpital i patologia ciąż, wszystko jest dobrze podobno ważysz 2234 🙂
    preg.png
  • Lolq Znajoma

Wysłany: 4 kwietnia, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta.R. wrote:
    Może zostaw to w spokoju, w końcu będzie strupek
    Nakleilam plasterka ale muszę zmieniać co jakiś czas bo leci ciągle także czkema na ten strupek od 9.

• Nejt Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolq wrote:
    Właśnie dzisiaj schlodzilam skórę, także jak na razie siniaka dużego nie mam, tylko taka większa kropka z której sączy się krew. Za kazdym razem wpuszczam całą zawartość strzykawki, ale dzisiaj nie wpuscilam powietrza do końca bo czułam duzy opór i spanikowałam. Myślisz że to może być przyczyną?
    Bardziej skłaniam się do tego, żebyś sprawdziła aptt, inr i płytki krwi i skonsultowała to ze swoim lekarzem, bo może dawka heparyny jest za duża, przy takim delikatnym krwawieniu nic Ci nie grozi, więc luzik. Ten pecherzyk powietrza na końcu służy takiemu uszczelnieniu, żeby lek nie wyciekł i trochę zapobiega robieniu się siniaków

🌈👶20.09.2024r. ⏰️10.00 ⚖️2970g
    📏 53cm

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ