Zastrzyki z heparyny
-
Mam pytanie do dziewczyn które przyjmują zastrzyki z heparyny w brzuch. Pominę to, że mam już mape świata na brzuchu, siniak robi się za siniakiem. Dzisiaj zrobiłam iniekcje ok g. 9. Do teraz sączy mi się krew po wkłuciu. Czy miałyście tak? Jest się czym martwić? Pozdrawiam
-
Spróbuj na parę minut przed podaniem zastrzyku przyłożyć lod w miejsce wkłucia (zimne obkurcza naczynia krwionośne i powinno niwelować powstawanie siniaków), krew może się sączyć (co prawda 5 godzin to sporo, na wszelki wypadek sprawdziłabym w morfologii jak wygląda stan płytek krwi), bo heparyna działa przeciwzakrzepowo. Jeszcze pytanie techniczne, czy jak podajesz sobie zastrzyk to naciskasz tłok do końca tak, aby ten pecherzyk powietrza też się tam dostał?
-
Nejt wrote:Spróbuj na parę minut przed podaniem zastrzyku przyłożyć lod w miejsce wkłucia (zimne obkurcza naczynia krwionośne i powinno niwelować powstawanie siniaków), krew może się sączyć (co prawda 5 godzin to sporo, na wszelki wypadek sprawdziłabym w morfologii jak wygląda stan płytek krwi), bo heparyna działa przeciwzakrzepowo. Jeszcze pytanie techniczne, czy jak podajesz sobie zastrzyk to naciskasz tłok do końca tak, aby ten pecherzyk powietrza też się tam dostał?
-
Może zostaw to w spokoju, w końcu będzie strupek🧑 1985 🧒 1980
Czerwiec 2022 piękny chłopiec, 10 apgar
Marzec 2023 🫄
Kwiecień 2023 💔
15.02 6.5mm dziecka 😍 bije serduszko
21.02 8.2mm bije ❤️
05.03 28.2mm bije ❤️ rusza głową i rączkami 😍
26.03 badanie prenatalne, dzidzia zdrowa, 5.8cm, mamy chłopczyka 🙂 niskie ryzyka 💪
17.04 poczułam pierwszy raz twoje ruchy ❤️
28.05 synek 20cm i 413g, idealny ❤️
13.06 waga 540g 🙂
01.08 Nikodem waży 1525 gr zdrowy ❤️
14.08 szpital i patologia ciąż, wszystko jest dobrze podobno ważysz 2234 🙂
-
Lolq wrote:Właśnie dzisiaj schlodzilam skórę, także jak na razie siniaka dużego nie mam, tylko taka większa kropka z której sączy się krew. Za kazdym razem wpuszczam całą zawartość strzykawki, ale dzisiaj nie wpuscilam powietrza do końca bo czułam duzy opór i spanikowałam. Myślisz że to może być przyczyną?
-