Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Zaświadczenie o ciąży
Odpowiedz

Zaświadczenie o ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Elaris Nowa

Wysłany: 28 lipca, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny! Mam pracę na zmiany(z nockami), dźwigam paczki 15 kg, chodzę 8 godzin. W mojej pracy nie ma możliwości dostosować stanowiska do ciąży więc udałam się do ginekologa po zaświadczenie o ciąży, żeby pracodawca na jego podstawie mógł mnie zwolnić z obowiązków. Testy beta=USG transwaginalne które robił gin pozwoliły mu stwierdzić ciążę(5 tc) i wypisać milion skierowań na badania do karty ciąży. Poproszony przeze mnie o wystawienie zaświadczenia o ciąży odmówił... To normalne? Z tego co wiem, gdy tylko stwierdzi ciążę ma obowiązek wystawić takie zaświadczenie - jaka jest Wasza wiedza na ten temat? Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca, 16:35

• Maltusia Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że skoro lekarz stwierdził ciążę na podstawie badania i USG, to nie powinno być problemu z wystawieniem zaświadczenia o ciąży. 🤔 Tym bardziej, jeśli jest Ci potrzebne pracodawcy do dostosowania warunków pracy albo zwolnienia z obowiązków, których ciężarna wykonywać nie może. Ja na Twoim miejscu zapytałabym jeszcze raz, dlaczego odmówił, a jeśli nadal będzie odmawiał, to rozważyłabym wizytę u innego ginekologa.

👩30 👨33
    👦 Synuś 2019 ❤️
    ⏸️ 01.2023 👼🌈 02.2023
    ⏸️ 03.2025 👼🌈 05.2025
    ⏸️ 06.2026 ❤️🍀 Zostań z nami Maluszku 🤞
    β 16.06 – 80 mIU/ml
    β 18.06 – 162 mIU/ml
    β 22.06 – 994 mIU/ml
    🩺 29.06 – USG: pęcherzyk ciążowy, pęcherzyk żółtkowy i zarodek (CRL ok. 3–5 mm)
    🩺 13.07 – USG: 13 mm CRL i pięknie bijące serduszko 🥹❤️
    🩺 03.08 – USG: ok. 4 cm, ok. 6 g, ♥️
    🩺 17.08 – prenatalne: wszystko prawidłowo ❤️ CRL 68 mm, prawdopodobnie dziewczynka 🩷
    📅 9.09 - kolejna wizyta

preg.png
  • Rosalinda Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwne, że lekarz odmówił wystawienia zaświadczenia skoro potwierdził ciążę. Ja bym radziła pójść do innego ze względu na charakter Twojej pracy.

🩵 10.2019
    🩵 02.2024
    🩵 12.2026

👼 05.2023
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna to poważny stan, w którym zarodek zagnieżdża się poza macicą, najczęściej w jajowodzie. Chociaż początkowo może przypominać prawidłową ciążę, kluczowymi sygnałami ostrzegawczymi są ból podbrzusza, krwawienie oraz nieprawidłowy przyrost hormonu HCG. Poznaj przyczyny tego zjawiska oraz metody diagnostyki i leczenia, które pozwalają chronić zdrowie i przyszłą płodność kobiety.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ