X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Zatkany nos w ciąży
Odpowiedz

Zatkany nos w ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Syska2202 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie . Od samego początku ciazy zatkany nos. Pomogly jedynie normalne krople ale nie chce zaszkodzic maleństwu i szukam czegoś innego :'( polećcie jakieś maści albo coś :-(

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • Slonko92 Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc, miałam to samo na początku ciazy, ale z tego co pamietam to minęło w okolicach 10 tygodnia. Krople do nosa raczej nie sa zalecane, a szczególnie w pierwszym trymestrze dlatego tez ich nie stosowałam, zeby nie zaszkodzić dziecku. Psikalam do nosa wode morska, troche pomagało, ale bez rewelacji niestety...

• Leira Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamiast kropli stosuj sól fizjologiczną - efekt ten sam, a nie ma strachu. Tak się robi niemowlakom :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Ania0306 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również od początku ciąży mam ten problem. W ciągu dnia jeszcze jest do zniesienia ale jak idę spać to oddychać aż nie mogę przez nos. Lekarz polecił mi krople Prenalen. Mnie pomagają :)

08.02.2019 ❤ Julka 39t i 1d 2645g 51 cm
    iv09jw4z1f5kql8q.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam, sol fizjologiczna jest spoko, właśnie też stosuje.

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Bogusia Bogusia Koleżanka

Wysłany: 29 września 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kup sobie masc majerankowa i wcieraj pod nos. Kilka razy dziennie. Mozesz robic parowki wody i soli. Absolutnie nie krople moga zaszkodzic dziecku. Tylko woda morska.

Aniołeczek 7 tydz [*] 18.08.2017
    8p3os65gn0in465r.png
    mhsvzbmhns0y9x3z.png
    19.02.2019 [*]
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja prawie całą ciążę brałam krople do nosa. Poddałam się już w drugim miesiącu, w ogóle nie mogłam przez to w nocy spać, a woda morska i inne cuda nic a nic nie pomagały. Mam zdrową córeczkę ;)

• Bogusia Bogusia Koleżanka

Wysłany: 2 października 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można przecież nie w każdymprzypadku zaszkodzi, ale wiadomo, lepiej byłoby nie stosować, szczególnie na początku

Aniołeczek 7 tydz [*] 18.08.2017
    8p3os65gn0in465r.png
    mhsvzbmhns0y9x3z.png
    19.02.2019 [*]
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cala ciaze mialam zatkany nos i katar. Nic z tym nie robilam bo wiedzialam ze tak moze w ciazy byc. No i nie chcialam sie "faszerowac" lekami. Po porodzie przeszlo.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • olaas Debiutantka

Wysłany: 5 listopada 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam krople z solą morską i ich używam, bo nie dałabym rady. Zatkany nos doprowadza mnie do szału i naprawdę potrafię przez to się mega denerwować, więc wolę już używac kropli niż chodzić cały dzień na nerwach :P

34bwgov3yjk30e8u.png
  • Violka86 Koleżanka

Wysłany: 29 listopada 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w 7 tygodniu i tez mówię przez nos, ogolnie malo co choruje a tu proszę no i gardlo mnie pobolewalo i taka chrypka zostala, a przez te smary kasze meczy w dzień...

• plinka89 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny polecam sinulam express forte :) Jak dla mnie cudny lek i jest bezpieczny dla ciężarnych i karmiących - wyraźnie pisze w ulotce. Ma głównie olejki eteryczne i naprawdę działa! Polecono mi go przy karmieniu 1 córki, obecnie jestem na początku drugiej ciąży i przy tej infekcji również stosuje

zwichrowana lubi tę wiadomość

3jgx3e3kie55f15r.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ