Zatoki - antybiotyk
-
Zatoki ciągną się już za mną 3 tygodnie, niestety coraz gorzej. W zeszłym tygodniu na teście dwie kreski, potwierdzona ciąża betą. Domowe sposoby nie pomagają. Katar już bakteryjny (po kolorze widać). Poszłam dziś do lekarza, przepisał antybiotyk AMOTAKS na 10 dni. Jestem przerażona, że mam wziąć antybiotyk. Czy ktoś brał ten lek? W pierwszej ciąży udało mi się przejść bez leków stąd teraz moje przerażenie jest podwójne.
-
Powiedziałaś lekarzowi o ciąży?
Lek jest bezpieczny dla kobiet w ciąży, jak trzeba to trzeba. Lepszy jeden antybiotyk niż toksyny bakteryjne i powikłania stanu zapalnego, które nie zawsze poleczy się jednym antybiotykiem.Księgowa lubi tę wiadomość
Starania od marca 2022.
W klinice od lutego 2023
USG 🆗
Owulacje obecne 🆗
Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
Laparoskopia 🆗
12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
Grudzień IVF:
AMH 3,5
stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
11 🥚, 3 zarodki,
12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
2 ❄️
5dpt ⏸️
6dpt HCG 58,6 🤔
9dpt 210 😌
11dpt 409 🥳
18dpt 8486
23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
CDN...
-
Daria900 wrote:Zatoki ciągną się już za mną 3 tygodnie, niestety coraz gorzej. W zeszłym tygodniu na teście dwie kreski, potwierdzona ciąża betą. Domowe sposoby nie pomagają. Katar już bakteryjny (po kolorze widać). Poszłam dziś do lekarza, przepisał antybiotyk AMOTAKS na 10 dni. Jestem przerażona, że mam wziąć antybiotyk. Czy ktoś brał ten lek? W pierwszej ciąży udało mi się przejść bez leków stąd teraz moje przerażenie jest podwójne.2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
Na feriach ❄️❄️❄️ -
Cześć dziewczyny, czy któraś z Was brała sinupret w ciąży? Mam problemy z zatokami, lekarz zalecił Sinupret (nie ekstrakt, „zwykły”), natomiast widzę, że w internecie podzielone są opinie nt. możliwości jego stosowania w ciąży i zaczęłam się zastanawiać
-
Pingwin wrote:Cześć dziewczyny, czy któraś z Was brała sinupret w ciąży? Mam problemy z zatokami, lekarz zalecił Sinupret (nie ekstrakt, „zwykły”), natomiast widzę, że w internecie podzielone są opinie nt. możliwości jego stosowania w ciąży i zaczęłam się zastanawiać
-