X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Zioła w ciąży
Odpowiedz

Zioła w ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Callisto Koleżanka

Wysłany: 5 marca 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kobitki ! :) Szukałam informacji w internecie na temat stosowania ziół podczas ciąży ,jednakże co artykuł to pisało zupełnie na odwrót i nie wiadomo w co tu wierzyć ;) . Zapewne największa wiedza i doświadczenie znajdzie się wśród was . Powiedzcie co wiecie na ten temat ,które zioła można stosować i nie powinny zaszkodzić przede wszystkim w pierwszym trymestrze . Z góry dziękuję i pozdrawiam was gorąco :)

ec691ee1bc.png
    Aniołek 03.2017 6tc
    Ciąża pozamaciczna 06.2017
    Niedoczynność tarczycy
    IO
  • sylani Koleżanka

Wysłany: 9 marca 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piję głównie herbatkę z pokrzywy i Roiboos

m3sx9jcgj726xfjv.png
  • Xaxa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też piję pokrzywę :)

km5sf71xff50fx7u.png
    Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
    07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
    MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piłam często melisę :) Czasem miętę, ale to jak miałam mdłości.

• Zuza91 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piję herbatkę rumiankową, melisę z pigwą, rooibos i różne herbatki owocowe, bo zwykle nie ma w nich herbaty, tylko sam susz owocowy ;)

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Callisto Koleżanka

Wysłany: 4 lipca 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie może coś na temat nagietka ? Podobno ma działanie przeciwporonne . Piła któraś może ?

ec691ee1bc.png
    Aniołek 03.2017 6tc
    Ciąża pozamaciczna 06.2017
    Niedoczynność tarczycy
    IO
  • Wero0707 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2024, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super temat! Odświeżam, bo zalecenia dietetyczne mogły się trochę zmienić przez 7 lat. Jak macie? Co pijecie? Ja melisę, miętę, rumianek, pokrzywę, czystka - staram się rotować i nie pić żadnej z tych rzeczy codziennie tylko raz na kilka dni. Raz na dwa dni wjedzie herbata czarna z cytryną. Teoretycznie można do dwóch filiżanek dziennie, ale staram się nie nadużywać. Myślicie, że taki zestaw jest ok? Herbatek owocowych nie piję, bo często jest w nich hibiskus, a podobno nie można

age.png
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2024, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raczej tylko czarna herbatę i mięte jak mam problemy z trawieniem. To co mogę tylko od siebie dodać, to uważaj ze słońcem jak pijesz te zioła ;) szczególnie rumianek i pokrzywa mogą powodować reakcje fotouczuleniowe.

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ