X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Zioła w ciąży
Odpowiedz

Zioła w ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Callisto Koleżanka

Wysłany: 5 marca 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kobitki ! :) Szukałam informacji w internecie na temat stosowania ziół podczas ciąży ,jednakże co artykuł to pisało zupełnie na odwrót i nie wiadomo w co tu wierzyć ;) . Zapewne największa wiedza i doświadczenie znajdzie się wśród was . Powiedzcie co wiecie na ten temat ,które zioła można stosować i nie powinny zaszkodzić przede wszystkim w pierwszym trymestrze . Z góry dziękuję i pozdrawiam was gorąco :)

ec691ee1bc.png
    Aniołek 03.2017 6tc
    Ciąża pozamaciczna 06.2017
    Niedoczynność tarczycy
    IO
  • sylani Koleżanka

Wysłany: 9 marca 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piję głównie herbatkę z pokrzywy i Roiboos

m3sx9jcgj726xfjv.png
  • Xaxa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też piję pokrzywę :)

km5sf71xff50fx7u.png
    Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
    07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
    MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piłam często melisę :) Czasem miętę, ale to jak miałam mdłości.

• Zuza91 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piję herbatkę rumiankową, melisę z pigwą, rooibos i różne herbatki owocowe, bo zwykle nie ma w nich herbaty, tylko sam susz owocowy ;)

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Callisto Koleżanka

Wysłany: 4 lipca 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie może coś na temat nagietka ? Podobno ma działanie przeciwporonne . Piła któraś może ?

ec691ee1bc.png
    Aniołek 03.2017 6tc
    Ciąża pozamaciczna 06.2017
    Niedoczynność tarczycy
    IO
  • Wero0707 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2024, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super temat! Odświeżam, bo zalecenia dietetyczne mogły się trochę zmienić przez 7 lat. Jak macie? Co pijecie? Ja melisę, miętę, rumianek, pokrzywę, czystka - staram się rotować i nie pić żadnej z tych rzeczy codziennie tylko raz na kilka dni. Raz na dwa dni wjedzie herbata czarna z cytryną. Teoretycznie można do dwóch filiżanek dziennie, ale staram się nie nadużywać. Myślicie, że taki zestaw jest ok? Herbatek owocowych nie piję, bo często jest w nich hibiskus, a podobno nie można

age.png
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2024, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raczej tylko czarna herbatę i mięte jak mam problemy z trawieniem. To co mogę tylko od siebie dodać, to uważaj ze słońcem jak pijesz te zioła ;) szczególnie rumianek i pokrzywa mogą powodować reakcje fotouczuleniowe.

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ