Złe samopoczucie.
-
Czesc dziewczyny. Pisze do was z pytaniem o samopoczucie. wiem ze kazda jest inna ale moze znajdzie sie ktos z podobnymi objawami i przestane swirowac.
Jest to moja trzecia ciaza. dwie poprzednie przeszlam bardzo lajtowo. na poczatku oczywiscie byly mdlosci ale lekkie i tylko po przebudzeniu.
Teraz jestem w 10 tygodniu i czuje sie fatalnie. mdlosci sa okropne - non stop mnie mdli nie tylko rano. caly czas czuje sie jakbym byla chora - kompletny brak siły szczegolnie w ramionach
Do tego bardzo czesto boli mnie zelądek do tego stopnia ze budze sie w nocy ze strasznymi mdlosciami. nie bardzo moge jesc oczywiscie staram sie jak najwiecej , ale ciezko mi cokolwiek przelknac bo wszystko "stoi mi " juz w buzi nie mowiac o przelknieciu .
Dodam ze usg mialalam zrobione niedawno. Pani dodktor powiedziala ze narazie wszystko prawidlowo serduszko bije.
Czy ktoras z was am podobne objawy ? czy waszym zdaniem powinnam wykonac jakies dodatkowe badania? -
u mnie brak objawów ... co niestety mnie martwi bo przy ostatnich dwóch straconych ciążach też nic nie miałam, więc gdy zaczną się mdłości czy inne objawy to będę najszczęśliwszą kobietą na świecie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 13:14
07.01.2015 [*] 12TC
21.07.2015 [*] 6 TC
29.06.2016 - Michaś
-
Ja miałam też pierwszą ciążę całkiem inną, teraz leżę, śpię, odbija mi się, bekam, ma mdłości, ale nie wymioty. Pierwszą przeszłam bezobjawowo. Każda ciąża jest inna. Myślę, że jest ok, za dwa tygodnie gdzieś powinnaś mieć usg dokładne, więc dowiesz się czy coś jest niepokojącego. Ja jak coś się dzieje co mi się nie podoba to dzwonię do ginekologa.
Może to zmiana płci teraz -
Ja w pierwszej ciąży miałam dokładnie tak samo jak Ty. Oprócz tego modliło mnie na mięso. Nawet jak przechodziłam w marketach kolo mięsa to mało co nie wymiotowałam. W nocy wybudzały mnie odruchy wymiotne w dzień leżałam obolała i ciężko było mi cokolwiek ugotować - byłam bardzo wrażliwa na zapachy. W drugiej ciąży pomdliło mnie może ze 3 tygodnie ale to bardzo sporadycznie. Wszystko robiłam, wszystko jadłam, dużo się ruszałam. Każda ciążą jest inna Jeszcze troszke i mdłości miną
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 21:19
-
nick nieaktualny
-
A jesz regularnie? Pijesz dużo wody? Jak te tradycyjne metody sie nie sprawdają to może opaski akupresurowe? Wiem że brzmi to dziwnie, ale polecała mi je lekarka wiec to nic strasznego. Kupisz je w wiekszości aptek. Nie kosztują dużo, a jak Ci nie przypasują masz 30 dni na zwrot. Nazywa sie to sea-band, ale jak poprosisz a aptece o opaski akupresurowe to pani też powinna wiedzieć o co Ci chodzi
urfina lubi tę wiadomość
-
Coś mi sie obiło o uszy. Chyba czytałam o tym już na jakimś portalu mamowym ale nie byłam przekonana. Może jednak wypróbuje skoro już nic innego nie działa, bo niedługo oszaleje jak mój stan sie nie zmieni. Widze że można je też zamówić w sieci wiec to chyba dla mnie najlepsza opcja
-