X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr zmniejszenie objawów 9tc
Odpowiedz

zmniejszenie objawów 9tc

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Elisa-112 Nowa

Wysłany: 3 stycznia, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Jestem w 8+6, po jednym poronieniu zatrzymanym w 6+4 rok temu. I panikuję. Tydzień temu byłam na USG i wszystko ok, serce biło zarodek 7+6, przez ostatnie dwa tygodnie z objawów ogromna senność , bóle piersi a mdłości sporadycznie co kilka dni raz dłużej raz krócej. Dzisiaj w nocy kiepsko spałam, budziłam się co godzinę , zniknęła senność w dzień i zmęczenie a piersi bolą dużo mniej. W poprzedniej ciąży miałam zatrzymane poronienie i nagle wieczorem zauważyłam, że nie jestem już senna a rano nie bolały mnie piersi i nie byłam głodna. Poleciałam na usg, to był teoretycznie 8 tydzień i dowiedziałam się że od 1,5 tygodnia zarodek się nie rozwija (czyli przez te 1,5 tygodnia miałam objawy i nawet zaliczyłam najgorsze mdłości na świecie, jakiś tydzień po ustaniu akcji serca). Więc staram się samej sobie tłumaczyć, że to nie do końca tak jest ze jak objawy znikają to od razu najgorsze no bo moje zniknęły wtedy długo po poronieniu, a jednak panikuje. Wizytę mam za tydzień i nie da się nic przyspieszyć z powodu długiego weekendu. Potrzebuje chyba pocieszenia

• Aisza1 Debiutantka

Wysłany: 3 stycznia, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Objawy sa jak fale - przychodza i odchodza. Czasami wracaja ze zdwojona sila a czasami odpuszczaja. Wiem ze to trudne, ale stres na pewno nie jest wskazany. Organizm to nie rozklad jazdy, nie da sie na sztywno nic przewidziec 🩷 bedzie dobrze.

• 94Donia12 Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elisa-112 wrote:
    Cześć dziewczyny. Jestem w 8+6, po jednym poronieniu zatrzymanym w 6+4 rok temu. I panikuję. Tydzień temu byłam na USG i wszystko ok, serce biło zarodek 7+6, przez ostatnie dwa tygodnie z objawów ogromna senność , bóle piersi a mdłości sporadycznie co kilka dni raz dłużej raz krócej. Dzisiaj w nocy kiepsko spałam, budziłam się co godzinę , zniknęła senność w dzień i zmęczenie a piersi bolą dużo mniej. W poprzedniej ciąży miałam zatrzymane poronienie i nagle wieczorem zauważyłam, że nie jestem już senna a rano nie bolały mnie piersi i nie byłam głodna. Poleciałam na usg, to był teoretycznie 8 tydzień i dowiedziałam się że od 1,5 tygodnia zarodek się nie rozwija (czyli przez te 1,5 tygodnia miałam objawy i nawet zaliczyłam najgorsze mdłości na świecie, jakiś tydzień po ustaniu akcji serca). Więc staram się samej sobie tłumaczyć, że to nie do końca tak jest ze jak objawy znikają to od razu najgorsze no bo moje zniknęły wtedy długo po poronieniu, a jednak panikuje. Wizytę mam za tydzień i nie da się nic przyspieszyć z powodu długiego weekendu. Potrzebuje chyba pocieszenia

Miałam dokładnie to samo tydzień temu aż pojechałam na IP sprawdzić czy wszystko jest ok bo wstałam i jak ręką odjął żadnych objawów, na szczęście wszystko ok, tydzień poczułam się lepiej, dosłownie jak wkroczyłam w 9 tydzień, a dzisiaj znowu czuje się tragicznie 😅 więc tak jak pisze koleżanka wyżej objawy są jak fale ;)

🙋🏻‍♀️94
    👨🏻‍🦱93

13.10.2016 🩵
    SN 41+4
    4100g 62cm ❤️

14.09.2024 ⏸️
    02.10.2024 💔🖤

29.11.2024 ⏸️💞
    30.11.2024 hcg 68 mlU/mL
    02.12.2024 hcg 188 mlU/mL
    09.12.2024 hcg 3814 mlU/mL
    19.12.2024 pierwsze USG ✊🏽 Mamy 0,78cm małego człowieczka z bijącym serduszkiem 💞
    09.01.2025 9+5 i 2,3 cm dzieciątka 🫶🏽
    🔜 29.01. I prenatalne 🤞🏽

preg.png
  • Anaam Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie jestem w 10 tyg i nie czuje objawów, a wcześniej mocne mdłości zmeczenie, ale za to jestem przeziębiona co mnie stresuje 🤦🏽‍♀️

28👩‍❤️‍👨29
    Starania od 11.22r.
    Endometrioza IV
    27.11 ⏸️
    Beta 02.12: 166,1
    Beta 04.12: 363,1

preg.png
  • Elisa-112 Nowa

Wysłany: 9 stycznia, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaam wrote:
    Ja właśnie jestem w 10 tyg i nie czuje objawów, a wcześniej mocne mdłości zmeczenie, ale za to jestem przeziębiona co mnie stresuje 🤦🏽‍♀️

A wcześniej czułaś ? Ja już sama nie wiem , od czasu tamtego posta potem znów czułam się ciążowo, teraz jestem 9+5 i od dwóch dni znowu: zmęczenie zniknęło, nagle mam energii tyle co zwykle, mdłości brak, w sumie został ból brzucha (to chyba jest dobry znak?) i ból piersi, ale tu się zastanawiam czy nie z powodu luteiny. Z drugiej stronie na tym etapie chyba może już wszystko ustępować powolutku?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ