Zzapalemnie grzybiczne pochwy na poczatku ciązy
-
Hej czy któras z was miałą zapalenie grzybiczne pochwy na samym poczatku ciaży? dzwoniłam do gin i powiedziała ze do 12tc nie mozna na to nic brac.....zastanawiam sie bo moze jej chodziło o srodki doustne a nie dopochwowe? powiedziała tez ze to nie ma wpływu na dziecko? czy moze miałyscie taka sytuacje?
-
Ja uzywam Nystatin. W Niemczech mieszkam wiec nie wiem czy u nas tez to maja. Troche pomoglo ale mam wrazenie, ze nie do konca. Ja mam wizyte jutro to tez podpytam
Chcialabym zeby mi USG zrobiono ale pewnie odprawia mnie z kwitkiem, ze za wczesnie. A Ty bedziesz miec USG?
O to ja jeden dzien do przodu -
Ja bylam u dwoch ginekologow jeszcze przed okresem gdzie podjerzewalam ze jestem w ciazy, jeden przepisal mi Nystatyne, ale nie wzielam bo przeczytalam ulotke i sie przestraszylam, ze antybiotyk. Zrobilam test wyszedl negatywny. Poszlam do innego ginekologa, zaproponowal delikatniejszy Fluomizin tuz przed spodziewanym okresem i nie przyszedl, test pozytywny Wrocilam do pierwszego refundowanego lekarza, ktory przepisal Nystatyne i podsumowal, ze moglam ja wziac, bo niby Fluomizin jest kontrowersyjny, wiec naprawde niewiadomo kogo sluchac... Teraz sie boje, ze zaszkodzilam a chcialam lepiej.
-
Dziewczyny,
czy któraś miała z was uczulenie na luteinę dopochwową. W trakcie brania tak mnie wszystko swędzi, że się wściekam. Farmaceutka w aptece zasugerowała infekcję, ale kiedy przestałam brać luteinę i wzięłam dwie tabletki invagu wszystko przeszło. Jak zobaczyłam dwie kreski znów wzięłam i znów to samo. Nie wiem, czy jest sens to brać. W poniedziałek mam wizytę u gina. -