X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Zzapalemnie grzybiczne pochwy na poczatku ciązy
Odpowiedz

Zzapalemnie grzybiczne pochwy na poczatku ciązy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) czy któras z was miałą zapalenie grzybiczne pochwy na samym poczatku ciaży? dzwoniłam do gin i powiedziała ze do 12tc nie mozna na to nic brac.....zastanawiam sie bo moze jej chodziło o srodki doustne a nie dopochwowe? powiedziała tez ze to nie ma wpływu na dziecko? czy moze miałyscie taka sytuacje?

iv09hdgenu0skffm.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam taka sama sytuacje i tez lekarz powiedzial, zeto dziecku nie szkodzi. Przepisal mi jakis lek ale powiedzial, ze pewnie nic nie da bo za slaby a innych nie moge uzywac.

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) widze ze mamy ten sam tydzien ciazy :) u mnie 5 tyg2dni :) w piatek ide do gin to podpytam jeszcze :) provag jedynie biore bo ponoc mozna

iv09hdgenu0skffm.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uzywam Nystatin. W Niemczech mieszkam wiec nie wiem czy u nas tez to maja. Troche pomoglo ale mam wrazenie, ze nie do konca. Ja mam wizyte jutro to tez podpytam :)
    Chcialabym zeby mi USG zrobiono ale pewnie odprawia mnie z kwitkiem, ze za wczesnie. A Ty bedziesz miec USG?
    O to ja jeden dzien do przodu :P

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mam pojęcia , chciałabym bardzo ,beta hcg z wczoraj 3216 , moze juz cos bedzie widac :)

iv09hdgenu0skffm.png
  • monikamama Nowa

Wysłany: 13 listopada 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam u dwoch ginekologow jeszcze przed okresem gdzie podjerzewalam ze jestem w ciazy, jeden przepisal mi Nystatyne, ale nie wzielam bo przeczytalam ulotke i sie przestraszylam, ze antybiotyk. Zrobilam test wyszedl negatywny. Poszlam do innego ginekologa, zaproponowal delikatniejszy Fluomizin tuz przed spodziewanym okresem i nie przyszedl, test pozytywny :) Wrocilam do pierwszego refundowanego lekarza, ktory przepisal Nystatyne i podsumowal, ze moglam ja wziac, bo niby Fluomizin jest kontrowersyjny, wiec naprawde niewiadomo kogo sluchac... Teraz sie boje, ze zaszkodzilam a chcialam lepiej.

• magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dostałam nystatyne na poczatku ciazy na grzybice. Lekarz powiedział, że można ją brać w I trymestrze a ja mam zaufanie do mojego lekarza.

• Aleste Koleżanka

Wysłany: 15 listopada 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka w trakcie ciąży i infekcji brała macmiror i mi lekarz też mówił, że to lek bezpieczny w ciąży, jedyny minus to to, że trzeba się wyposażyć w podpaskę, bo ten lek brudzi na żółto i potem ciężko sprać.

f2w3yx8dmfujgip8.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macmiror jest rewelacyjny. Dwukrotnie teraz w ciąży go brałam i już po pierwszej globulce byla.

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Aleste Koleżanka

Wysłany: 15 listopada 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,

czy któraś miała z was uczulenie na luteinę dopochwową. W trakcie brania tak mnie wszystko swędzi, że się wściekam. Farmaceutka w aptece zasugerowała infekcję, ale kiedy przestałam brać luteinę i wzięłam dwie tabletki invagu wszystko przeszło. Jak zobaczyłam dwie kreski znów wzięłam i znów to samo. Nie wiem, czy jest sens to brać. W poniedziałek mam wizytę u gina.

f2w3yx8dmfujgip8.png
  • Madamee92 Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obecnie kończę nystatyne dopochwową. Jestem w 12 tc.

f2w3rjjgcmco5o1l.png

Musi być dobrze ❤

[*] Aniołek 9 tc
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ