X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr 15 tydzień i brzuszek ciążowy
Odpowiedz

15 tydzień i brzuszek ciążowy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • ManiaZ Znajoma

Wysłany: 17 lipca, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Jestem w tygodniu 14+5 pierwszej ciązy i juz mam ciazowy brzuszek. Czy u was tez tak szybko sie pojawil? Slyszalam ze w pierwszej ciazy pojawia sie duzo pozniej. Najpierw mialam takie ciagniecia z bokow brzucha i w przeciagu 1.5 tygodnia pojawil sie brzuszek. Jest niezaleznie czy jestem wzdeta czy nie. Po prostu jak jestem wzdeta to jest wiekszy. A kiedy u was sie pojawil?

• Nadzieja9 Przyjaciółka

Wysłany: 19 lipca, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    14+1 i jeszcze go nie ma. Tzn jest (bo ja normalnie szczupła), ale na górze, najbardziej wystaje okolica pępka i pod pępkiem, nawet bez wzdęcia. A sam dół nad wzgórkiem łonowym, tam gdzie macica, prawie nie wystaje.

• JustMe Koleżanka

Wysłany: 28 lipca, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi odstaje tylko wzgórek, jestem w 15 tygodniu. Mam nadzieję, że nie urośnie mi wielki brzuch :)

• Ang3llica Przyjaciółka

Wysłany: 29 lipca, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w 15 tygodniu i już widać brzuszek 🫣 jestem szczupła, ale to 2 ciąża dlatego pewnie szybciej, bo w 1 pamiętam, że w około 20tc tak miałam dopiero 😅

9/11/24 Maksymilian 31tc 👼💔

16.05.25 pozytywny test ciążowy 🌈
    04.06.25 mamy ❤️

preg.png
  • Chrumek Koleżanka

Wysłany: 30 lipca, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    13 i już jest

• Starania z mikrogruczomikrogruczol Koleżanka

Wysłany: 25 września, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza ciąża i przestałam się zapinać w jeansy w 8 tygodniu ale mam nadwagę i delikatna fałdkę na brzuchu.
    W 12 tygodniu wieczorem mialam brzuch jak w 5/6 miesiącu ale myślę, że to wszystko przez wzdęcia. Aktualnie 16 tydzień i brzuch jest widoczny, taki sam jak w 12 tygodniu ale jakoś tak ładniej zaokrąglony - nie mam też już wzdęć więc może dlatego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września, 11:52

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ