X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr 15 tydzień i brzuszek ciążowy
Odpowiedz

15 tydzień i brzuszek ciążowy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • ManiaZ Znajoma

Wysłany: 17 lipca, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Jestem w tygodniu 14+5 pierwszej ciązy i juz mam ciazowy brzuszek. Czy u was tez tak szybko sie pojawil? Slyszalam ze w pierwszej ciazy pojawia sie duzo pozniej. Najpierw mialam takie ciagniecia z bokow brzucha i w przeciagu 1.5 tygodnia pojawil sie brzuszek. Jest niezaleznie czy jestem wzdeta czy nie. Po prostu jak jestem wzdeta to jest wiekszy. A kiedy u was sie pojawil?

• Nadzieja9 Przyjaciółka

Wysłany: 19 lipca, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    14+1 i jeszcze go nie ma. Tzn jest (bo ja normalnie szczupła), ale na górze, najbardziej wystaje okolica pępka i pod pępkiem, nawet bez wzdęcia. A sam dół nad wzgórkiem łonowym, tam gdzie macica, prawie nie wystaje.

• JustMe Koleżanka

Wysłany: 28 lipca, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi odstaje tylko wzgórek, jestem w 15 tygodniu. Mam nadzieję, że nie urośnie mi wielki brzuch :)

• Ang3llica Przyjaciółka

Wysłany: 29 lipca, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w 15 tygodniu i już widać brzuszek 🫣 jestem szczupła, ale to 2 ciąża dlatego pewnie szybciej, bo w 1 pamiętam, że w około 20tc tak miałam dopiero 😅

9/11/24 Maksymilian 31tc 👼💔

16.05.25 pozytywny test ciążowy 🌈
    04.06.25 mamy ❤️
    15.07.25 pierwsze prenatalne, wszystko dobrze 🫶
  • Chrumek Koleżanka

Wysłany: 30 lipca, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    13 i już jest

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ