X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr 17 tydz - dziwny śluz po wymazie
Odpowiedz

17 tydz - dziwny śluz po wymazie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • antola Znajoma

Wysłany: 24 maja 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, wczoraj miałam robiony wymaz szczoteczka w kierunku chlamydia, lekarz uprzedzał że może pojawić się lekkie plamienie, ale dziś pojawił mi się dosłownie kawałek śluzu wyglądającego jak galareta... Udałam się do lekarza ponownie, zmierzył szyjkę i powiedział że jest ok.
    Śluz ten wyglądał jak galareta, ale nie było go wiele, czy to mógł być czop śluzowy??? Czy jeśli został naruszony podczas wymazu - zregeneruje się? Proszę o rady...

8b64f2993c56e5cd22340845b5545f2d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Leira Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antola wrote:
    Witajcie, wczoraj miałam robiony wymaz szczoteczka w kierunku chlamydia, lekarz uprzedzał że może pojawić się lekkie plamienie, ale dziś pojawił mi się dosłownie kawałek śluzu wyglądającego jak galareta... Udałam się do lekarza ponownie, zmierzył szyjkę i powiedział że jest ok.
    Śluz ten wyglądał jak galareta, ale nie było go wiele, czy to mógł być czop śluzowy??? Czy jeśli został naruszony podczas wymazu - zregeneruje się? Proszę o rady...

U mnie też były takie galaretowate śluzy na początku 2 trymestru. Nie martwiłabym się tym w ogóle - a śluz z czopa to raczej takie białko z kurzego jaja i ponoć jest go tam naprawdę dużo, więc nawet jakby oderwał się mały kawałek to nie wpłynie to na resztę.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ