X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr 17 tydz - dziwny śluz po wymazie
Odpowiedz

17 tydz - dziwny śluz po wymazie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • antola Znajoma

Wysłany: 24 maja 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, wczoraj miałam robiony wymaz szczoteczka w kierunku chlamydia, lekarz uprzedzał że może pojawić się lekkie plamienie, ale dziś pojawił mi się dosłownie kawałek śluzu wyglądającego jak galareta... Udałam się do lekarza ponownie, zmierzył szyjkę i powiedział że jest ok.
    Śluz ten wyglądał jak galareta, ale nie było go wiele, czy to mógł być czop śluzowy??? Czy jeśli został naruszony podczas wymazu - zregeneruje się? Proszę o rady...

8b64f2993c56e5cd22340845b5545f2d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Leira Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antola wrote:
    Witajcie, wczoraj miałam robiony wymaz szczoteczka w kierunku chlamydia, lekarz uprzedzał że może pojawić się lekkie plamienie, ale dziś pojawił mi się dosłownie kawałek śluzu wyglądającego jak galareta... Udałam się do lekarza ponownie, zmierzył szyjkę i powiedział że jest ok.
    Śluz ten wyglądał jak galareta, ale nie było go wiele, czy to mógł być czop śluzowy??? Czy jeśli został naruszony podczas wymazu - zregeneruje się? Proszę o rady...

U mnie też były takie galaretowate śluzy na początku 2 trymestru. Nie martwiłabym się tym w ogóle - a śluz z czopa to raczej takie białko z kurzego jaja i ponoć jest go tam naprawdę dużo, więc nawet jakby oderwał się mały kawałek to nie wpłynie to na resztę.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ