Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr 17 tydz - dziwny śluz po wymazie
Odpowiedz

17 tydz - dziwny śluz po wymazie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • antola Znajoma

Wysłany: 24 maja 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, wczoraj miałam robiony wymaz szczoteczka w kierunku chlamydia, lekarz uprzedzał że może pojawić się lekkie plamienie, ale dziś pojawił mi się dosłownie kawałek śluzu wyglądającego jak galareta... Udałam się do lekarza ponownie, zmierzył szyjkę i powiedział że jest ok.
    Śluz ten wyglądał jak galareta, ale nie było go wiele, czy to mógł być czop śluzowy??? Czy jeśli został naruszony podczas wymazu - zregeneruje się? Proszę o rady...

8b64f2993c56e5cd22340845b5545f2d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Leira Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antola wrote:
    Witajcie, wczoraj miałam robiony wymaz szczoteczka w kierunku chlamydia, lekarz uprzedzał że może pojawić się lekkie plamienie, ale dziś pojawił mi się dosłownie kawałek śluzu wyglądającego jak galareta... Udałam się do lekarza ponownie, zmierzył szyjkę i powiedział że jest ok.
    Śluz ten wyglądał jak galareta, ale nie było go wiele, czy to mógł być czop śluzowy??? Czy jeśli został naruszony podczas wymazu - zregeneruje się? Proszę o rady...

U mnie też były takie galaretowate śluzy na początku 2 trymestru. Nie martwiłabym się tym w ogóle - a śluz z czopa to raczej takie białko z kurzego jaja i ponoć jest go tam naprawdę dużo, więc nawet jakby oderwał się mały kawałek to nie wpłynie to na resztę.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ