X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr 19 tydzień ciąży i ból podbrzusza
Odpowiedz

19 tydzień ciąży i ból podbrzusza

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Kropka_93 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejjj ! Jakie wspaniałe wieści 🥰 przyśpieszył. Uwielbiam te wizyty na których dowiadujemy się że maleństwo urosło ☺️. Człowiek by zwariował gdyby nie usg 🤪. Ciesze sie ze jest wszystko w porządku u Ciebie po wizycie 🙂

Jasne kupie, tak laktator miałam w planach. Nie wiedziałam że siara to taka ważna jest. Dziekuje za rady ❤️

🙋‍♀️ 32 (mthfr C677T, A1298C hetero, PAI-I hetero, brak jednego kiru implantacyjnego, APS)
    🙋‍♂️ 34 (obniżone parametry nasienia)

Starania od 2017
    4 x IUI - nieudane
    Maj 2023 - I IVF
    04.10.2023 transfer blastki 4.2.2.👍
    09.11.2023 puste jajo 20 mm, w 8t - poronienie

Lipiec 2024 - zaczynamy przygotowanie II IVF ☺️
    03.08.2024 punkcja 🥚 mamy 3 (4.1.1, 4.1.1, 4.1.2)❄️

04.10.2024 - transfer 4.1.1. 👍
    05.03.2025 - 24tc 💔🩷👼

02.07 - histeroskopia z wycinkami cd56,cd138 - brak stanu zapalnego 👌

01.08.2025 - transfer 4.1.1. 👍✊️
    (acard, neoparin, cyclogest, duphaston,encorton)
    6dpt 14,8; 8dpt 76; 10dpt 264; 12dpt 621; 17dpt 4776; 24dpt 23915🫶
    25 dpt 5,4mm człowieczka i ♥️🌈
    8t2d - 1,94cm 🥹
    12t3d - 8.10 prenatalne - 6,5 cm 💕

preg.png
  • Ami31 Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka_93 wrote:
    Jejjj ! Jakie wspaniałe wieści 🥰 przyśpieszył. Uwielbiam te wizyty na których dowiadujemy się że maleństwo urosło ☺️. Człowiek by zwariował gdyby nie usg 🤪. Ciesze sie ze jest wszystko w porządku u Ciebie po wizycie 🙂

Jasne kupie, tak laktator miałam w planach. Nie wiedziałam że siara to taka ważna jest. Dziekuje za rady ❤️
    Powiem ci, że nie ogarniam tych różnic między USG a miesiączka 😂😂. Tyle lat minęło, że nie pamiętam nic już. Może ty się orientujesz 😂😂. Ja też się bardzo cieszę i córka była ze mną oglądała brata 🥰

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ