Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Acard kiedy odstawić?.
Odpowiedz

Acard kiedy odstawić?.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Beata Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę powiedzcie jak to było u Was? Chodzę do dwóch lekarzy i jeden kazał odstawić a drugi nie...
    Kiedy bezpiecznie można odstawić?

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co ja wiem, Acard można do 32 tyg. Ja właśnie w 32 odstawiłam - wg. zaleceń mojego gin.

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo Ci dziękuję. A z jakiego powodu Ty brałas i czy coś poza acardem typu clexane?
    Ja właściwie profilaktycznie zaczęłam żeby zajść więc może faktycznie już czas odstawić?

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam Acard rozkurczowo, bo od 25 tyg miałam skurcze, dodatkowo miałam Luteinę dopochwowo, którą brałam do 34 tyg.

Beata lubi tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha czyli acard również na skurcze? To w takim razie chyba warto przy nim jeszcze pozostać :)?

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę Acard, luteinę dopochwowo i Duphaston. Mam już dość tego faszerowania się powiem szczerze, do tego kupa kasy ale jak mus to mus. Na ostatniej wizycie gin pozwolił mi zejść z 2x2 dupka na 3x1, tyle dobrego.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Kodora Koleżanka

Wysłany: 22 czerwca 2018, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam Acard z zalecenia pani ginekolog. Miesiąc temu że względu na większy spadek płytek krwi kazała mi odstawić i przepisała mocniejszy kwas foliowy i pomogło bo ze 104tys wskoczyło na 123tys.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ