Acard w II trymestrze
-
nick nieaktualny
-
Ja przyjmuję Acard od tygodnia na zwiększenie przepływu krwi przez pępowinę, bo gin stwierdził, że płynu owodniowego powinnam miec więcej... Wczoraj byłam na kontroli, ale wód nie przybyło. W poniedziałek jadę na badanie echo serca płodu i mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku i lekarz powie, że wód jest wystarczająca ilośc.
-
Pralinek2 i jak po tym badaniu?Mam nadzieje,ze wszystko ok :)Gdzie to robilas i jaki jest koszt?Jak wyglada to badanie?Ja tez mam zlecone to badanie,bo bratanek meza urodzil sie z kardiomiopatia2015🤰Syn👦
Oboje po 40, ja Hashimoto, AMH ok 1, on zdrowy, nasienie ok.
1 IVF 08/24 3pęcherzyki ale brak komórek jajowych
2 IVF 10/24 4pęcherzyki-->4 komórki jajowe--> tylko 1zarodek,który przestał się rozwiać w 3 dobie😢
3 IVF 11/24 .....
Walczymy dalej! 💚✊️🍀💪 -
Ja biorę acard od czasu starań po jednej tabletce dziennie. Póki co lekarz nie mówił nic o odstawieniu. Mam tylko wątpliwość, bo idę pod koniec sierpnia do stomatologa na przegląd i większych ubytków nie mam, ale czy coś mi grozi podczas małego borowania? Może powinnam odstawić przed wizytą acard?
-
Gośśś wrote:Hejka
Ja tez od poczatku biore Acard i raczej do konca bede go brac...
Do tego biore tez clexan i encorton... czy ktoras z was brala taki zestaw lekow?
Cześć Gośśś,
ja biorę acard i clexane i wit D3, i zwiekszony kwas foliowy.. jak tam u Ciebie? wszystko ok?
-
hej też biorę acard, ostatnio pytałam profesorki czy to prawda że po 6mc trzeba go odstawić to powiedziała że nie ma takiej potrzeby. Można go bezpiecznie brać prawie do końca, tylko lepiej odstawić na 2 tygodnie przed porodem.
-
Kasia02 wrote:Cześć Gośśś,
ja biorę acard i clexane i wit D3, i zwiekszony kwas foliowy.. jak tam u Ciebie? wszystko ok?
Witaj ja tez biore kwas foliowy 15mg... U mnie ok tylko brzuch pokuty mam nadzieje ze w koncu dojde do wprawy i przestana mi sie robic siniaki do tego zauwazylam, ze szybciej tyje ale to od encortonu, bo to jest steryd ale z malenstwem wszystko ok i to najwazniejsze A co u Ciebie? Jak malenstwo ? Moge wiedziec dla czego bierzesz te leki? Masz zdiagnozowany zespol antyfosfolipidowy?Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Dziewczyny, błagam, napiszcie mi jakie są normy dla przepływów, bo nigdzie w necie nie mogę tego znaleźć. Jestem w 23tc. W poniedziałek miałam połówkowe badanie.Wyszło mi S/D 2,23 z prawej strony oraz S/D 3,30 z lewej strony i tutaj mam napisane "anormal", czyli nieprawidłowe. Kiedy zapytałam lekarza co to znaczy, usłyszałam, że nie powinnam się tym przejmować, bo dziecko rośnie prawidłowo i wszystkie narządy u dziecka funkcjonują poprawnie. Waga dziecka 578g w 23tc+5d.
Mieszkam za granicą i tutaj lekarze niestety mają bardzo luźny, żeby nie powiedzieć olewczy stosunek do ciąży 😔 O krzywą cukrową musiałam sama poprosić, pomimo że jestem w grupie ryzyka. Biorę Acard 75 na noc od 16tc.Myslicie, że powinnam zwiększyć dawkę do 150? Bardzo się martwię o te przepływy, bo nie dość, że z lewej strony są nieprawidłowe, to prawa strona wygląda na górną granicę z tego co u Was czytam 😔 Napiszcie mi proszę jakie są normy i czy zwiększenie dawki Acardu to dobra rzecz?
Dodam jeszcze, że NOTCH nie występuje po żadnej że stron. Ciśnienie mam dobre, wręcz niskie. Nie przekracza 120. -
Edycia204 wrote:hej dziewczyny. Czy któraś z Was bierze Acard w drugim trymestrze?https://www.suwaczki.com/tickers/atdc3e5erotnsvky.png
https://www.suwaczki.com/tickers/2nn3skjouf04tpy1.png
👩🏼 ’99 r.
03.07.2018 - Mikołaj 🧒🏼💙
21.09.2021 - Ignaś 👼🏼🤍
09.02.2022 - Aniołek 👼🏼🤍
03.04.2022 - ⏸🌈
13.04.2022 - 🔘 8mm 😍
25.04.2022 - 👶🏼 0,74cm i ❤️ (6+6 z om, 6+4 z usg)
16.05.2022 - 👶🏼 3,16cm (9+6) ❤️
MTHFR (hetero)
PAI-1 (homo)
💊 Euthyrox N50, acard 75, duphaston, pregna , neoparin 0,4 -