X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr ąrtroskopia kolana w ciąży
Odpowiedz

ąrtroskopia kolana w ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • ela111 Koleżanka

Wysłany: 1 lutego 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny mam pytanie czy któraś z was miała może artroskopie kolana w ciąży bo chyba będę miała.Jestem przerażona na razie czekam bo okazało się że mam nadczynność tarczycy i muszę wyregulować hormony.błagam jak ktoś miał to proszę o odpowiedz

matylda
  • Melissa84 Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela111- mój mąż miał artroskopię stawu barkowego, w znieczuleniu ogólnym. W razie czego mogę się go dopytać o szczegóły. Powiem Ci jeszcze, że po wszystkim bardzo szybko doszedł do siebie.

xrotj6yxw9i27cok.png
    er3miei3xce51qrp.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciąży nie miałam, ale kilka lat temu w znieczuleniu zewnatrzoponowym, artroskopia diagnostyczna+naprawa kolana. Źle wspominam, bolało, 12 dni nie wolno wstawać, potem o kulach i stabilizator. Po 3 m. komplikacja-zanik mięśnia, rehabilitacja w szpitalu 3 tyg :)
    ale to moja historia, u mnie nie było nic pilnego i bez ciąży!drugiego kolana już nie dałam zoperować
    ale ludziom pomaga!nie wiem co ci jeszcze podpowiedziec

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • ela111 Koleżanka

Wysłany: 27 lutego 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po artroskopi miałam szytą łąkotke minął tydzień a mnie boli biorę tylko paracetamol może ktoś miał i powie kiedy przestanie boleć. Lekarz kazał mi chodzić ale potem boli

matylda
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela ja po swojej artroskopii chodzić nie mogłam przez 12 dni, potem o kulach i ze stabilizatorem na kolano. Bolało i 2 miesiące

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • ela111 Koleżanka

Wysłany: 29 lutego 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Ela ja po swojej artroskopii chodzić nie mogłam przez 12 dni, potem o kulach i ze stabilizatorem na kolano. Bolało i 2 miesiące
    Powiedz brałaś jakieś tabletki przeciwbulowe przez ten cały czas

matylda
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przypominam sobie tabletek. U mnie coś było z rzepka (lateralizacja)stąd miałam zakaz chodzenia. Ogólnie ładnie dochodzilam do siebie, choć dwa razy sciagali mi wodę z kolana. Stabilizator bardzo pomagał, był na receptę. Ale niestety 4 miesiące później zaczął mi mięsień zanikać i wyladowalam na oddziale rehabilitacji. U ciebie E względu na ciążę są ograniczenia w działaniu przeciwbólowym. Miałam zalecane zimne okłady ale w szpitalu ciepłe . Oba pomagały

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • ela111 Koleżanka

Wysłany: 29 lutego 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już wykończona wizytę mam dopiero 9 marca u ortopedy mówił że ból będzie coraz mniejszy a tu nic.biore paracetamol 2 tabletki co 6 godzin i tak od tygodnia nie wiem kiedy to się skończy.jestem już załamana

matylda
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po artroskopii miałam robić 3x dziennie zimny okład. Pomagał i nie było obrzęku. A w szpitalu robili z ciepłej parafiny. Pobrobuj takich metod

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ