Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Badania prenatalne
Odpowiedz

Badania prenatalne

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Tycia Nowa

Wysłany: 18 czerwca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, jestem w 20 tc III ciąży. Mniej więcej 2- 3 tyg od zapłodnienia wykonałam rtg kręgosłupa (odcinek lędźwiowy) i teraz drżę o zdrowie mojego maleństwa. Miała któraś podobne doświadczenia i czy prześwietlenie spowodowało komplikacje?Kiedy wykonać badanie i na ile wierzyć jego wynikom?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 10:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prenatalne wykonuje się do 13tyg ciąży - podstawowe
    Porozmawiaj ze swoim lekarzem na ten temat.

Może troszkę Ciebie pocieszę. 12 lat temu gdy byłam w ciąży (test wyszedł negatywny, nie spodziewałam sie też ciąży) miałam robioną scyntylografie tarczycy to jest podanie jodu radioaktywnego + prześwietlenie.
    Dziś mam core, zdrową, poza ADHD ,ale to inne czynniki ;)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ