X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Badanie moczu - wysoki pH
Odpowiedz

Badanie moczu - wysoki pH

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2024, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Dziś dostałam wynik badania moczu i wyszło ph 9, wszystko inne jest ok. Dodam ze przez mdłości w ogóle nie mogę jeść kwaśnego jedzenia….moze to ma jakiś wpływ… ktoś tak miał?

Na wizytę do G umówiłam się dopiero 6 czerwca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2024, 21:19

• Wero0707 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A masz jakieś objawy typu bóle w dole brzucha, bolesne oddawanie moczu, zatrzymanie moczu itd.? Dla pewności przed tym 6 czerwca zrób posiew moczu, ginekolog będzie miał lepszy ogląd. Ja ostatnio przyszłam z pH 7 (wcześniej miałam 6) i trochę kręciła nosem, ale finalnie powiedziała, że na granicy normy i mam pić sok żurawinowy 100%

Ola20 lubi tę wiadomość

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ