X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Balsamy brązujac, samoopalacze
Odpowiedz

Balsamy brązujac, samoopalacze

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • EMI_KUB Znajoma

Wysłany: 19 czerwca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kobietki!
    Co sądzicie na temat balsamów brązujących w ciąży? Może macie jakieś pewne źródła czy można czy nie można? Podzielcie się swoją wiedzą :)

• Aga23 Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm nie wiem czy można ale ja stosuje :) Tylko taki sprawdzony którego wcześniej stosowałam i nie uczulał :)Chociaż na słońcu też się opalałam, nie długo i oczywiście brzuch zasłaniałam :)

Serduszko <3 Mój synek
    1usa2n0agusqcyxu.png
  • Aga23 Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z informacji internetowych nie radzą zwłaszcza w 1 trymestrze więc wybór należy do Ciebie.Ja tam nie stosuje się do jakiś zakazów, wiadomo papierosa nie zapale ani się nie upije.Zdarzyło mi się jednak zasmakować piwa w ciąży czy pól lampki wina na komunii.Ostatnio zakupiłam rower stacjonarny i mam zamiar pomykać :) a tego też niektórzy zabraniają.Ja stosuje zasadę aby nie popadać z jednej skrajności w drugą skrajność.

Ppatison lubi tę wiadomość

Serduszko <3 Mój synek
    1usa2n0agusqcyxu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja takich rzeczy nigdy nie stosowalam - smierdza okropnie :p dlatego w ciazy tym bardziej nie znioslabym ich uzywania ;p

Mysle, ze mozna, ale z umiarem:)

binka76 lubi tę wiadomość

• Fatim Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samoopalacze w ciazy sa niewskazane o wiele bezpieczniejsza opcja jest balsam brazujacy. Przy wyborze nalezy zwracac uwage czy w skladzie jest DHA, czyli dihydroksyaceton zawarty w takich kosmetykach (nie mylic z kwasem DHA, ktory lykamy w ciazy - to dwie rozne rzeczy).
    DHA zawarty w samoopalaczach oraz niestety wiekszosci balsamow brazujacych ma dzialanie kancerogenne u plodu, moze to sie objawic po latach nie radze ryzykować. Balsam brązujący powinien być oparty na naturalnych składnikach np wyciąg z orzecha włoskiego, ekstrakt z kakao oto :)

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Aniaa90 Debiutantka

Wysłany: 21 czerwca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może któraś z Was jest w stanie polecić jakiś fajny balsam brązujący bez DHA?

EMI_KUB lubi tę wiadomość

xnw49n736098nsum.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.srokao.pl/2015/07/lilla-mai-najlepszy-balsam.html
    Bez DHA i bezpieczny dla mam w ciąży :)

Angelina lubi tę wiadomość

• Madziulka80 Nowa

Wysłany: 26 stycznia 2023, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można na pewno Tanexpert korzystać bo oni wykorzystują naturalne DHA :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ