X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Bicie serca dziecka przez stetoskop?
Odpowiedz

Bicie serca dziecka przez stetoskop?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • sznurowka Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy słyszałyście bicie serca maluszka przez stetoskop w domu? W internecie piszą, że jest to możliwe, od 27 tygodnia jak nie wcześniej. Ja kilka razy sprawdzałam i nic nie słyszę. Dobrze, że mała się rusza, bo bym sobie już coś wkręcała :P Jak słyszałyście to od kiedy i w jakim miejscu na brzuchu mniej więcej?

klz915nmy2gfnr76.png

30.09.2016 3240g 52cm 39tc
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w domu słucham przez detektor tętna płodu. Nawet w 27 tc muszę się chwilę naszukać, aby znaleźć choć mam dobry detektor - o stetoskopie nie słyszałam...

ex2bwn15260327bu.png
  • kasza Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że to jest możliwe, przecież jak się przyłoży ucho to słychać :) kwestia TYLKO znalezienia tego miejsca :) i tu pewnie jest problem, trzeba szukać :)

Kto nie boi się wierzyć, że się uda?
    Ja nie, ja wierzę, wiara czyni cuda.. <3
    klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • sznurowka Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie też zależy jak ułożone i od ilości wód albo co.. no bo ja nie słyszę, a wydaje mi się, że po całym brzuchu szukam aż do żołądka. Detektora nie mam.

klz915nmy2gfnr76.png

• kasza Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg mnie powinnaś szukać nisko, nad spojeniem łonowym :)

Kto nie boi się wierzyć, że się uda?
    Ja nie, ja wierzę, wiara czyni cuda.. <3
    klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Ashley86 Koleżanka

Wysłany: 11 lipca 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez póki co nie wysłuchałam tętna mojego synka- choć szukałam na wysokości macicy i w okresie jego aktywności. Wydawało mi się, ze powinno być słyszalne ewidentnie, no ale muszę jeszcze podpytać o to moją ginekolog :)

mhsv3e5e1p7hrrhi.png
  • sznurowka Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nadal nie znalazłam :(

klz915nmy2gfnr76.png

• Lidia87 Koleżanka

Wysłany: 20 marca 2020, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wczoraj pierwszy raz udało się namierzyć stetoskopem serduszko "Fasola"- 18 tydzień 2 dzień🙂 Oczywiście zajęło mi to dobre pół godziny szukania i wsłuchiwania, ale dopisało mi szczęście😊 Jestem szczupła więc to dodatkowo zwiększyło szanse, teraz tylko liczę, że uda się tatusiowi załapać, bo to bardzo wzruszająca chwila, całkiem inaczej niż w gabinecie 🙃 Powodzenia w szukaniu 🙂

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ