Ból brzucha jak na okres i kłucie
-
Hej dziewczyny, może mnie trochę uspokoicie. Jestem w 14tc dokładnie 14 tydzień i 4 dzień. Od kilku dni czuje kłucie po lewej lub prawej stronie lub po środku, lub jednoczenie po obu stronach, czasem dochodzi do tego ból jak na okres. Do tego raz z lewej raz z prawej strony boli mnie nad pośladkiem i promieniuje do nogi, lekarz dał na 3 dni duphaston i kazał więcej odpoczywać ale nie dało to wiele, czy tez tak miałyście ?
-
To promieniowanie do nogi to pewnie rwa kulszowa, co jest całkiem częste w ciąży i normalne. Kłucia po bokach też. Skutek rozciągania się więzadeł.
Co do bóli jak na miesiączkę, to ja tydzień temu byłam u mojego lekarza i wszystko było dobrze i też mu zgłaszałam bóle miesiączkowe. Też dostałam zalecenie, żeby brać dalej duphaston i odpoczywać. Bóle kilka dni temu się uspokoiły, ale doszło spinanie się macicy, więc dziś kolejna konsultacja. Nie wiem czy te dwie rzeczy miały coś wspólnego, ale każda ciąża inna. Ja teraz 14+2. -
Co do bóli brzucha jeszcze to byłam dziś u mojego gin i mi przejrzał moje nerki czy czasem nie ma tam jakiś zastojów, bo w ciąży czasem bóle po bokach i w podbrzuszu mogą się brać przez kolkę nerkową.
-