Ból brzucha jak na @ w 14 tc???
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyból podbrzusza może mieć różne charaktery np. wypada Ci dzień w którym powinnaś mieć obecnie @ albo rozciąga się macica albo można spodziewać się najgorszego. Weź nospe, magnez i leż i jak najszybciej do lekarza.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2013, 19:59
-
nick nieaktualny
-
fizjo ja miewałam takie bóle przez całą ciąże. macica sie rozciąga i można to odczuwać jako bóle okresowe. zawsze brałam nospę i trochę więcej odpoczywałam przez 2-3 dni. jeżeli po nospie nie przechodzi wtedy dzwoniłam do lekarza.
fizjo lubi tę wiadomość
-
ulala, tez tak czytałam...że macica się rozciąga...Ale czytałam tez okropne rzeczy co mnie przeraziło. Tak na prawdę tylko lekarz może mnie sprawdzić czy wszystko ok.
Czuje że to przez to że @ powinnam miec teraz...i ze macica rośnie.
Widze..że miałaś długą drogę...choć nie znam-to podziwiam.Ulala lubi tę wiadomość
-
ktoś mi kiedyś doradził dobrą rzecz i ja tobie to przekazuje- nie czytać za dużo bo do głowy człowiek dostane
strach jest nieodłączną częścią ciąży dlatego ja uzbroiłam się w detektor tętna dziecka. za każdym razem gdy jakieś bóle, kłucia czy skórcze miały miejsce przykładałam detektor i nasłuchiwałam jakże uspokajającej melodii serduszek
jak długo masz te bóle? jak często one są? czy po nospie przechodzą czy szybko wracają? nie masz plamień- to bardzo dobrze
-
nick nieaktualnyfizjo ja nie miałam @ w ciąży i nie plamiłam.. Macica pobolewała na początku ciąży ale bralam duphaston, bo już raz poroniłam więc czułam się "zabezpieczona".. Później macica zaczeła się stawiać (napinać przygotowywują do porodu - po 20tyg tak jest) więc brałam nospe. Poleż weź nospe i jutro jak nie przejdzie to do lekarza. Moze tez Cię boli z wysiłku.
fizjo lubi tę wiadomość
-
Ulala. myślałam o tych detektorze (ale trochę to kosztuje).
Ostatnio postanowiłam sobie nie czytać internetu tylko pytać tu Was-ale...to było silniejsze ode mnie.
Bóle mam od trzech dni.Nie ważne czy chodzę czy leże. Nie jest to jednak cały czas- i ten "ból" jest w miarę znośny(choć nie wiem-bo mam wysoki próg bólu ponoć) Bóle mam tak z 5 razy dziennie i trwa to ok pół godziny do godziny jednorazowo.
Po nospie jest ulga. (wziełam ją dopiero dwa razy-bo nie widziałam czy tak mogę)
Plamień nie mam-ale wiesz....za każdym razem jak jestem w toalecie to nerwowo patrze jaki jest papier po podtarciu się.
Dziękuję Ci że mnie wspierasz!
Widziałam przed chwilą Twojego bloga-piękne zdjęcia...i masz taką lekkość pióra!!!Ulala lubi tę wiadomość
-
ja mimo brania dupka miałam krwawienie w ok 8-9 tyg ciąży lecz jak widać po moim suwaczku nic sie nie stało.
no i tak jak sla.s pisze- czasami jak sie za dużo powyginałam miałam takie bóle okresowe więc mówię- jak możesz to odpocznij troszkę więcejfizjo lubi tę wiadomość
-
sla.s, Ulala...ja prawie nic nie robię w ciagu dnia...Oprócz posprzątania mieszkania...ugotowania obiadu.
18 listopada mam wizytę- jak nie przejdzie do niedzieli to pewnie pójdę wcześniej. Nic nie poradzę na to-boję się isć do gina..to dla mnie duzy stres. -
fizjo wrote:Ulala. myślałam o tych detektorze (ale trochę to kosztuje).
Ostatnio postanowiłam sobie nie czytać internetu tylko pytać tu Was-ale...to było silniejsze ode mnie.
Bóle mam od trzech dni.Nie ważne czy chodzę czy leże. Nie jest to jednak cały czas- i ten "ból" jest w miarę znośny(choć nie wiem-bo mam wysoki próg bólu ponoć) Bóle mam tak z 5 razy dziennie i trwa to ok pół godziny do godziny jednorazowo.
Po nospie jest ulga. (wziełam ją dopiero dwa razy-bo nie widziałam czy tak mogę)
Plamień nie mam-ale wiesz....za każdym razem jak jestem w toalecie to nerwowo patrze jaki jest papier po podtarciu się.
Dziękuję Ci że mnie wspierasz!
Widziałam przed chwilą Twojego bloga-piękne zdjęcia...i masz taką lekkość pióra!!!
ja detektor kopiłam używany- poszukaj na allegro może jakiś sie trafi. albo stetoskop- znajomi używali i tez się sprawdził
kochana ja do tej pory oglądam papier....to już jest jak nawyk....tego nie da się zwalczyć- trzeba sie do tego przyzwyczaić- tak samo jak do wszechobecnego strachu
tak myślę,że możesz miec niedobór magnezu też. zadzwoń jutro do lekarza i się go wypytaj. bardzo często dziewczyny dostają zalecenia brania magnezu wraz z nospą przez dłuższy okres ciąży.fizjo lubi tę wiadomość
-
fizjo wrote:sla.s, Ulala...ja prawie nic nie robię w ciagu dnia...Oprócz posprzątania mieszkania...ugotowania obiadu.
18 listopada mam wizytę- jak nie przejdzie do niedzieli to pewnie pójdę wcześniej. Nic nie poradzę na to-boję się isć do gina..to dla mnie duzy stres.fizjo lubi tę wiadomość
-
Fajne jesteście kobietki
Ulala, poszukam własciwie zaraz na allegro...
a wiesz mój gin ostatnio coś wspominał ze mogłabym zaczac brać magnez a potem zmienił zdanie i nie brałam go.
jaki brałas Ty??moze jakis polecisz?
Blog-piękny...pozwolisz ze poczytam w wolnej chwili?
Strach maa wielkie oczyska.ale Ty sobie swietnie radzisz jak widaćUlala lubi tę wiadomość
-
kochana czytaj czytaj - może ci pomoże ja w sumie poza własnym oczyszczeniem tez zaczęłam blog pisać dla kobiet- którym może on pomóc w walce o własne szczęście żeby wiedziały,że nie są same
ja nie brałam magnezu bo moje wyniki były w normie i te bóle nie trwały jednorazowo kilka dni- maksymalnie jeden. ja brałam ogólne witaminy dla ciężarnych,ale w okresie bóli też piłam wapno.
magnez może ci przepisać lekarz, albo jak pójdziesz do apteki i poprosisz o magnez dla ciężarnych to ci coś na pewno dadzą. poczytaj tutaj o magnezie
http://zapytaj-farmaceute.blogspot.co.uk/2012/03/magnez.htmlfizjo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
wit b pomaga przy przyswajaniu magnezu więc poczytaj na ulotce czy jest cos o ciężarnych.
a wapno piłam bo przy niedoborze wapnia też mogą występować przykurcze mięśni- a mnie trochę skórcze łydek dolegały to i piłam