Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Bol krzyża w II trymestrze
Odpowiedz

Bol krzyża w II trymestrze

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • OvuGrażyna Ekspertka

Wysłany: 9 września 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.

Doradzcie mi proszę. To moja pierwsza ciąża więc może trochę panikuje. Wczoraj jak się położyłam spać trochę bolał mnie krzyż. Potem w nocy też.. tak trochę nie jakoś narywiscie. Ale pamiętam że lekarz mi kiedyś na początku mówił że jak będę mieć bóle krzyża to lepiej żebym przyszła sprawdzić. Teraz już mamy II trymestr. Pobolewa mnie ogólnie dużo rzeczy i kluje i ciągnie w szyjce. Nie wiem czy jechać na izbę czy poczekać na wizytę która mam umówiona w środę.. nie mam krwawien ani plamien. Nie wiem czy mam się stresować?..

7v8rdqk3dbllser2.png
  • werka.88 Debiutantka

Wysłany: 9 września 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, żetak ogólnie to spokojnie... Mnie od początku boli kręgosłup, ale ja od zawsze mam problemy i wiem, że za dużo się schylam. Nie chcę Ci radzić, ale jeżeli czujesz, że coś jest nie tak i będziesz spokojniejsza to jedź... lub prześpij się na spokojnie podłuż poduszeczkę pod brzuch i zobacz rano. Ja na początku chodziłam w plastrach do Kinesiotaping'u bo nie dawałam rady potem przeszło, ale teraz znów już wraca.

• werka.88 Debiutantka

Wysłany: 9 września 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamietaj też, że Maluszek teraz rośnie, rozpycha się i podskakuje dlatego boli - u mnie na każdym usg nie daje się zmierzyć. Lekarz musi się nagimnastykować... nawet teraz mu coś nie pasuje i kopie mnie mój urwis :)

• OvuGrażyna Ekspertka

Wysłany: 9 września 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 13 tydzień i 0dni. W sensie nie czuje jeszcze ruchów itp... myślę że wyluzuje i poczekam do środy..

7v8rdqk3dbllser2.png
  • werka.88 Debiutantka

Wysłany: 9 września 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słusznie :) Na spokojnie - może czas po prostu czas poszukać innej pozycji do snu? U mnie zadziałała poduszka - zwykła, tego rogala nie umiem używać, wkurza mnie i zamieniam go jednak na zwykła dłuższą poduszkę :)

• Lee Znajoma

Wysłany: 12 września 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja 3-cia ciąża i powiem Ci że krzyż mi dosłownie odpada. Wczoraj wieczorem poczułam jakby ktoś mnie kopnał prądem i aż krzyknełam z bólu. Nie wiem od czego tak jest.Dodam że dzwigam i podnoszę moją roczną córcie (13kg).Fakt że wczoraj dowiedziałam się o 16 kg nadwagi i lekkiej niedoczynności tarczycy,załamał mnie na tyle że mam w poważaniu bóle krzyża.

7470kw7i2cireub0.pngf2w3krhmuz9s45pd.pngf2w3io4p0lcbrvi6.png
  • OvuGrażyna Ekspertka

Wysłany: 13 września 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się wczoraj dowiedziałam o tym że TSH mi skoczylo do 3.7 i nie wiem jak długo z takim chodziłam...

7v8rdqk3dbllser2.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ