Bol krzyża w II trymestrze
-
Cześć dziewczyny.
Doradzcie mi proszę. To moja pierwsza ciąża więc może trochę panikuje. Wczoraj jak się położyłam spać trochę bolał mnie krzyż. Potem w nocy też.. tak trochę nie jakoś narywiscie. Ale pamiętam że lekarz mi kiedyś na początku mówił że jak będę mieć bóle krzyża to lepiej żebym przyszła sprawdzić. Teraz już mamy II trymestr. Pobolewa mnie ogólnie dużo rzeczy i kluje i ciągnie w szyjce. Nie wiem czy jechać na izbę czy poczekać na wizytę która mam umówiona w środę.. nie mam krwawien ani plamien. Nie wiem czy mam się stresować?.. -
Myślę, żetak ogólnie to spokojnie... Mnie od początku boli kręgosłup, ale ja od zawsze mam problemy i wiem, że za dużo się schylam. Nie chcę Ci radzić, ale jeżeli czujesz, że coś jest nie tak i będziesz spokojniejsza to jedź... lub prześpij się na spokojnie podłuż poduszeczkę pod brzuch i zobacz rano. Ja na początku chodziłam w plastrach do Kinesiotaping'u bo nie dawałam rady potem przeszło, ale teraz znów już wraca.
-
Moja 3-cia ciąża i powiem Ci że krzyż mi dosłownie odpada. Wczoraj wieczorem poczułam jakby ktoś mnie kopnał prądem i aż krzyknełam z bólu. Nie wiem od czego tak jest.Dodam że dzwigam i podnoszę moją roczną córcie (13kg).Fakt że wczoraj dowiedziałam się o 16 kg nadwagi i lekkiej niedoczynności tarczycy,załamał mnie na tyle że mam w poważaniu bóle krzyża.
-