Ból prawego pośladka
-
Czy miała któraś z was problem bólu pośladków? Zauważyłam, że do pary z pojawiającym się bólem kręgosłupa jak siedzę za długo mam też ból prawego pośladka. Teraz akurat jestem na L4, więc kręgosłup mnie rzadko boli, faktycznie jak tylko siedzę za długo, ale pośladek na prawdę różnie. Często jak idę na spacer nawet. Nie jest to ból nie do wytrzymania, ale trochę się martwię, bo w internecie wyczytałam, że jak promieniuje do pośladków to trzeba do lekarza. Czy miałyście tak? Czy może to być spowodowane tym, że często leżę na prawym boku? Dodam, że mało się ruszam, ale się rozciągam i staram się codziennie wyjść chociaż na krótki spacer.
-
Ja na szczęście na L4, ale też dziś mi gin powiedziała, żeby na basen. Tylko znowu się zastanawiam czy nie załapię tam jakiejś infekcji, bo to różnie bywa A co do leżenia to nie mogę ciągle leżeć i tak głównie leżę i właśnie leżenie na boku jedyne pomaga na ból.
-
Sznurówka . Ja 3 tygodnie temu dostałam tak silnego bólu krzyża, że nie byłam w stanie poruszyć palcem u nogi. Dodatkowo wlasnie bolało mnie w pośladku. Cały czas myślałam,że to rwa kulszowa bo w poprzedniej ciąży męczyła mnie przez 3 miesiące. Na drugi dzień kiedy pojawił się ból od razu poszłam do osteopaty. Poszłam to dużo powiedziane-mąż mnie zaniósł na rękach bo nie byłam w stanie sie wyprostować. I sie okazało,że ten ból krzyża powoduje jakiś mięsień gruszkowaty w pośladku. Podobno bardzo częsta przupadłość u kobiet w ciąży. Wystarczyły 3 sesje rehabilitacji u osteopaty i ból zniknął. Tak więc polecam przejść się do rehabilitanta, który zajmuje się kobietami w ciąży
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 20:26
Jasinek 38tc, *24.11.2014 +28.11.2014
Malutka Kropeczka c.p. 21.09.2015 (*)
Tęczowa Oleńka ❤️ 30.10.2016
-