Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr bol w pachwinach
Odpowiedz

bol w pachwinach

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • gniewna Koleżanka

Wysłany: 4 listopada 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem w 15 tc i od jakiś 3 skarże się na bóle w pachwinach. Bóle promieniują mi na kości biodrowe, czuję też kłucia za kością lonową i zaraz nad nią po bokach. Nie boli mocno,raczej kuje i ciągnie. Lekarz twierdzi, ze macica sie rozkurcza i każe brac nospe.
    Ale jestem sceptycznie nastawiona do lekow. Czy któraś z was wie od czego ta dolegliwośc i czy to niebezpieczne?

• Caroline Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tego co wiem to ból w pachwinach jest normalny i jest wynikiem rozciągania więzadeł macicy. Nie wiem tylko o co chodzi z tym bólem nad kością łonową bo nie spotkałam się z tym. Najlepiej zapytaj lekarza czy to jest normalne. Nospa to bezpieczny lek w ciąży więc możesz brać

34bw6vgct4x5p7xj.png

f2wlanli70ba512s.png

05.2013 [*]
  • Martika87 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bóle pachwin przerabialam wiele razy. Na początku ciąży i pod koniec bolało najbardziej. No spe możesz brać bez obaw. Pod koniec ciąży brałam aż 3 razy dziennie po 2 tabletki bo miałam skurcze i mogłam przedwcześnie urodzić. Na szczęście wszystko dobrze się skończyło :)

zrz69vvj69ave0jf.png

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ