X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr bol w pachwinach
Odpowiedz

bol w pachwinach

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • gniewna Koleżanka

Wysłany: 4 listopada 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem w 15 tc i od jakiś 3 skarże się na bóle w pachwinach. Bóle promieniują mi na kości biodrowe, czuję też kłucia za kością lonową i zaraz nad nią po bokach. Nie boli mocno,raczej kuje i ciągnie. Lekarz twierdzi, ze macica sie rozkurcza i każe brac nospe.
    Ale jestem sceptycznie nastawiona do lekow. Czy któraś z was wie od czego ta dolegliwośc i czy to niebezpieczne?

• Caroline Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tego co wiem to ból w pachwinach jest normalny i jest wynikiem rozciągania więzadeł macicy. Nie wiem tylko o co chodzi z tym bólem nad kością łonową bo nie spotkałam się z tym. Najlepiej zapytaj lekarza czy to jest normalne. Nospa to bezpieczny lek w ciąży więc możesz brać

34bw6vgct4x5p7xj.png

f2wlanli70ba512s.png

05.2013 [*]
  • Martika87 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bóle pachwin przerabialam wiele razy. Na początku ciąży i pod koniec bolało najbardziej. No spe możesz brać bez obaw. Pod koniec ciąży brałam aż 3 razy dziennie po 2 tabletki bo miałam skurcze i mogłam przedwcześnie urodzić. Na szczęście wszystko dobrze się skończyło :)

zrz69vvj69ave0jf.png

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ