bole glowy
-
WIADOMOŚĆ
-
Po ustapieniu uciazliwych objawow pierwszego trymestru tj mdlosci, jadlowstretu, wielkiego bolu piersi nastal drugi trymestr.
Przez chwile czulam sie swietnie- przyplyw energii, piersi bola jakby mniej, zaparcia zmniejszyly sie znaczaco too pewnie przez diete bogata w blonnik), pojawil sie za to nowy objaw ktory jest dosc dokuczliwy. BOLE GLOWY.
Czy ktoras z Was ma je takze? Jakie macie na nie sposoby -- nie chce lykac tabletek ani pic duzo kawy. Nie pilam kawy przez 4 miesiace- dopiero ostatnio wrocila mi na nia ochota i wydaje sie pomagac na bol glowy ktory zapewne jest cisnieniowy ( mam niskie cisnienie- zwykle ok 95/70) nie chce jednak przesadzac z kofeina.
Dzieki z gory za rady:) -
Tak miałam chyba pod koniec 1 trymestru i na poczatku drugiego, nie pomagal apap, oklady, smarowanie amolem nic...trwalo to kilka dni i przeszlo...lekarz radzil nawet, zeby zamiast leku, czasem wypic pol kieliszka czerownego wina, jak juz bardzo boli...
Tez mialam bardzo niskie cisnienie 90/60, jedna kawa rano byla wskazana. Za jakis czas ustalo i tyle. Cisnienie teraz tez tak 110/60, wiec jakby podroslo. Od poczatku INka z mlekiem rzadzi Dzis mnie boli, wyjatkowo, ale juz nie wiem od czego, mam nadzieje, że to chwilowe...
Takze nic sie nie martw to wszystko raczej normalne a tu artykul:
http://parenting.pl/portal/bol-glowy-w-ciazy
Pozdrawiam!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2014, 00:25
-
Mnie to po prostu przeszło po jakimś czasie, a miałam dokładnie w takim samym momencie co Ty. Ale sądzę, że jeżeli z niskim ciśnieniem strzelisz sobie jedną, niezbyt mocną kawkę dziennie, to w żaden sposób nie zaszkodzi to Tobie, ani dziecku. Ja jestem wysokociśnieniowcem, więc u mnie to nie przeszło.
Dwa razy brałam paracetamol, jak byłam już na skraju wytrzymałości i ból utrzymywał się bardzo długo (bardzo szybko pomógł), a tak to zimne okłady na czoło. -
Domi ja mam okropne bóle głowy, trwają po 10, 12 h, budzę się z bólem, zasypiam z bólem, zaczęło się jakoś na początku drugiego trymestru i są prawie codziennie, nieraz kilka dni pod rząd trzyma, nie mam żadnej rady bo niewiele możesz, jakbyś usłyszała coś ciekawego od gina daj znać, bo mi na razie nikt nic nie poradził sensownego
-
O kurcze Paula- to nie ciekawie- to juz wyglada na migreny!
Ja po wizycie- nie dowiedzialam sie nic specjalnego- powiedziala ''no tak moze byc' cisnienie niskie- do dwoch slabych kaw dziennie mozesz pic''
Dzis jedna wypilam i ani sladu bolu glowy, ale tez pogoda lesza byla dzisiaj.
Paula moze Ty masz tez problemy z cisnieniem, albo od oczu Cie moze boli glowa??
-
Z Weroniką miałam w I trymestrze prawie codzienne okropne bóle głowy, kawy nie znoszę (też mam niskie ciśnienie) i choć zwykle w ogóle nie brałam tabletek, to apap dość często zażywałam (za zgodą lekarza). Teraz, gdy tylko zaczął mi się drugi trymestr skakałam z radości, że głowa mnie ani razu nie bolała, na co moja głowa dzień później odpowiedziała takim bólem, że o mało nie wymiotowałam Jakieś dwa, trzy tygodnie temu bóle się skończyły (bywały dni, że brałam 4 apapy), a pani dr powiedziała, że skoro ciśnienie mam niskie i nie ma innych objawów, to... taka moja uroda ciążowa... i tyle
-
Hej, u mnie migreny to stała dolegliwość w ciąży, leków nie biorę, bo tak naprawdę APAP guzik daje - przed ciążą brałam leki silniejsze typu ketonal przy ostrych bólach teraz natomiast staram się ratować ciepłym prysznicem - zwłaszcza polewanie karku coraz cieplejszą wodą przynosi ulgę chociaż na trochę, choć to zależy też od tego jak bardzo ciepłą wodę kto jest w stanie znieść, ja czasami prawie gorącą mam, ale za to skutecznie pomaga zmniejszyć dolegliwości.
Paula_29 lubi tę wiadomość
-
xAliceex wrote:Hej, u mnie migreny to stała dolegliwość w ciąży, leków nie biorę, bo tak naprawdę APAP guzik daje - przed ciążą brałam leki silniejsze typu ketonal przy ostrych bólach teraz natomiast staram się ratować ciepłym prysznicem - zwłaszcza polewanie karku coraz cieplejszą wodą przynosi ulgę chociaż na trochę, choć to zależy też od tego jak bardzo ciepłą wodę kto jest w stanie znieść, ja czasami prawie gorącą mam, ale za to skutecznie pomaga zmniejszyć dolegliwości.
Ja też do tej pory zimne, ale spróbuje jak polecasz, mi apap nie pomaga ale paracetamol tak, mimo że to niby to samo, może spróbuj raz za czas -
nick nieaktualny
-
kiedy jeszcze w ciąży nie byłam ale staraliśmy sie już o dzieciątko i złapał mnie wirus, uprzedziłam lekarza, że moge być w ciąży dostałam zalecenie że jedynym lekarstwem który można przyjmować w ciąży jest czysty paracetamol no i środki ziołowe jako placebo
Potwierdziła to także moja gin bo mnie wraz z przejściem w II trymestrze również głowa pobolewa, zdarza sie że i dwa dni. -
nick nieaktualny
-
dziewczęta, zanim weźmiecie paracetamol, spróbujcie lody;) i to drogą prawidłową, czyli poprzez spożycie:). Organizm się ochładza, a te same komórki przekazują zimno i ból. I okłady chłodzące np. APAP. Można je stosować bez ograniczeń dniowych (bo np. paracetamol można brać, ale nie non stop...).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2014, 22:04