bole glowy
-
WIADOMOŚĆ
-
Też mam niskie ciśnienie - 90/60, od zapachu i smaku kawy mam odrzut, a bardzo często boli mnie głowa.
Moja pani doktor kazała mi dużo pić, bo to również z powodu małej ilości płynów w organizmie, ciśnienie jest kiepskie.
I faktycznie, głowa zaczyna mnie boleć kiedy mało wypiję w ciągu dnia i często przechodzi po wypiciu duszkiem 2 szklanek wody.
No i Paracetamol jest względnie bezpieczny, ale w rozsądnych ilościach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2014, 00:04
Ewela87 lubi tę wiadomość
-
Ja mam bardzo często ale nie w nocy a za dnia. Takie kucia jakby ktoś szpilkę mi wbijał w głowę jest to spowodowane zmianą pogody ale nie życzę nikomu. Zawsze miałam z tym problem ale odkąd jestem w ciąży bóle czasem są nie do zniesienia. Gdzieś czytałam że bóle w ciąży są bardzo częste szczególnie u kobiet które miewały migreny tyle że w ciąży te bóle są jeszcze bardziej nasilone. Przede wszystkim przy wizycie u gin powinnaś powiedzieć o tych migrenach. Ja nawet się zastanawiałam czy nie zasugerować mojej lekarce skierowanie do neurologa. Na razie tydzień cisza chociaż pogoda zmienna.
-
W czasie ciąży to normalny wręcz objaw i do tego normalne, że to się nasila.
Ból bierze się przez ciśnienie (zbyt niskie, bądź zbyt wysokie) ale również z typowych zmian hormonalnych. Od 20 tyg powinny ustać przynajmniej u mnie tak było..
Nie polecam jak już ktoś tu pisał - wypicia "lampki wina czerwonego" .. Nie wiem który lekarz "normalny" poleca takie rozwiązanie na ból głowy, ale jest to całkiem nie taktowne.. I mało trafne :]
Ja z bólem wygrywałam dzięki kąpielą relaksacyjnym, plus żelowe okłady chłodzące Apap.. plus świeże powietrze w domu.. A uwierzcie mi bóle były tak silne, że często doprowadzały do płaczu. -
Czy któraś z Was miała migreny z aurą podczas ciąży?Tzn.błyski światła przed oczami,migoczący zygzak,zaniewidzenie połowy obrazu a później ból głowy lub nie.Jestem w 4 miesiącu i taka migrena dopadła mnie już trzy razy w ciągu 1,5 tygodnia...Wcześniej cos takiego zdarzało mi się raz na dwa lata. Może,któraś z Was była w podobnej sytuacji?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyno własnie, mój były mąż ma takie migreny ale on brał silne środki przeciwbólowe, nie pamiętam nazwy + hydroksyzyna Gdy wziol w chwili pierwszych obiawow przechodziło.
No i miał zrobiony rezonans i wyszlo że ma zwężenie jakieś cieśni i to + uczulenie dawało taki rezultat. -
Ja w rezonansie tez mam zmiany tyle ze demielinizacyjne..byc moze od tych migren,bo pamietam ze mialam je tez jako dziecko i torbiela przysadki. Mnie nawet ten ból tak nie męczy bo nie zawsze on występuje tylko jestem zaniepokojona aurą,boje się,że może to być coś związane z mini zakrzepami,niestety lekarze zbywają moje teorie uśmiechem..dlatego pytam tutaj może któraj z Was miała podobnie.
-
U mnie to samo. Początek II trymestru to była masakra z bólem głowy. Też mam niskie ciśnienie i do tego zauważyłam, że zawsze mnie bolała głowa w pochmurny, deszczowy dzień (czyli chyba też związek z ciśnieniem). Mój ukochany gin Radzio powiedział, że mam pić bardzo dużo mineralnej niegazowanej wody. Ewentualnie słabą czarną herbatę. Powiem Wam, że staram się pić butelkę dziennie, ale czasami wymiękam. No i faktycznie... są efekty. Mówił, że moje serce musi teraz ostro pompować krew i piciem wody zwiększę jej objętość. Dziwne... bo działa...
-
Mnie niestety tez dopadaja....sporadycznie wezme paracetamol i pomaga.Pogoda jest zmienna to tez jeden z czynnikow wplywajacych na nasze samopoczucie.A jesli chodzi o cisnienie to naleze akurat do tych co je musza leczyc w ciazy...biore Dopegyt i jest ok. Za niskie zle,za wysokie tez niedobrze hehe pozdrawiam dziewczyny!
-
Mnie bolała głowa codziennie od lipca do września. Poszłam do neurologa i zalecił mi terapię przeciwmigrenową. Polega ona na braniu słabych leków przeciwdepresyjnych w celu osłabienia nerwów odpowiedzialnych za czucie bólu. Powiem szczerze że od początku terapii głowa bolała mnie raz. Może spróbuj w tym kierunku coś działać?
Czesto ma to związek z ciśnieniem, dobrze jest sobie o tym poczytać.
https://centrum-mk.pl/marihuana-a-cisnienie-srodki-na-nadcisnienie
O tutajWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2021, 10:19
-