X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Bóle po środku i u góry brzucha
Odpowiedz

Bóle po środku i u góry brzucha

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Pytająca Koleżanka

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od kilku dni miewam bóle na wysokości pępka i nieco poniżej. Jest to ból rozlany, który często pojawia się rano po obudzeniu. Boli mnie wtedy zmiana pozycji, a gdy zmienię na dogodną, nic nie odczuwam. W trakcie dnia raczej mi nie dokucza, bardziej przy wstawaniu czy kładzeniu się. Ginekolog zawsze pyta mnie o bóle podbrzusza i informacje głównie o takich bólach w ciąży znajduję w necie. Czy któraś z Was miała takie bóle? Czy mogę założyć, że to normalne rozciąganie macicy? Raz miałam porządny atak takich bóli, pojechałam na IP i było wszystko ok. Więc teraz gdy znowu się pojawiły w lżejszej odmianie, nie jadę nigdzie, ale byście mnie uspokoiły, gdybyście potwierdziły, że macie/miałyście podobne doświadczenia.

dqprj44jms8c8veb.png
  • GRANAT Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez kilka dni miałam bóle pępka i okolic, jesteśmy na podobnym etapie ciąży, myślę, że jest to kwestia wypychania samego pępka i rozciągania się nie tylko macicy, ale i mięśni. Moje bóle miały charakter kłujący i występowały przy zmianie pozycji. Na pewno nie bolała mnie macica. Jeśli byłaś badana i jest ok. to głowa do góry. Niestety ciąża nie jest bezbolesna, ale twoja czujność jest jak najbardziej ok.

Tym razem udało się!!!
    niemowle.gif
    Gabriel ur.16.11.16 56 cm. 4240 g. ;D
  • Ooola Nowa

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z kolei w 16tc okropne zakwasy, tak jakby zrobiła milion brzuszków. Wspomnę, że aktywna fizycznie nigdy nie byłam. Zaobserwowałam jednak, że gwałtownie zaczął rosnąć mi brzuch, więc może tu tkwi problem

• magda94 Przyjaciółka

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez miewam bole brzucha, bardziej kłucie, gdy leze na boku lub na brzuchu (brzucha jeszcze nie widac w ogóle). Dopiero, gdy poloze sie na plecach przechodzi.

34bw43r8x3c08pa7.png

mhsvx1hpg0g6h8qo.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ