Ciągłe bóle brzucha :(
-
Hej, mam dość długo ciągnący się problem/objaw w ktorym nie jest w stanie pomoc mi zaden lekarz Ponizej moja historia:
Jestem po dwoch poronieniach (wczesne). Obecnie jestem w 23 tygodniu ciąży - do pewnego momentu bez komplikacji. Od 20 tyg tj. 15.08 mam silne bóle brzucha, z ktorymi pojechalam na SOR. Nie stwierdzono żadnych nieprawdilowosci ciazowych, szukano więc internistycznie i chirurgicznie - bez skutku. W szpitalu na obserwacji spędziłam ponad tydzien, bez żadnej diagnozy, zrobiono sporo badań z każdej strony (usg gin,usg zwykle, rezonans, krew, mocz, kał, posiew odbyt, posiew pochwa, ekg, echo serca) - dalej bez skutku. po wyjsciu ze szpitala po 2 dniach znow bylam na SOR, stwierdzono hipomagnezie (magnez 0,51przy normie 0,7) dano kropolwke i wyslano do domu (to był 28.08). Od soboty znów mam bóle, tak naprawde ciągiem musze brac nospe forte i paracetamol - ból jest jak na okres, brzuch jest twardy jakby miał wybuchnąć, bolesny i gorący i drżący. Byłam oczywiście 29.08 u lekarza prowadzącego również nie widzi w ciąży żadnych nieprawdilowosci, zrobil polowkowe, szyjka 3.7cm (bez zmian), w usg dziecko jest 2 tygodnie mniejsze od terminu porodu - to juz wiedzielismy wczesniej. Nie mam temperatury ani nadciśnienia. Nie mam juz sily funkcjonowac, i byc odsylana na SOR w te i z powrotem do internisty czy to mozliwe zeby byly tak silne ciągle bóle bez żadnej poza fizjologicznej przyczyny? Byłam równiez u internisty zapisalam sie na cala serie badan ogolnych. Dzisiaj chyba znowu pojade na SOR bo nic nie pomaga. Martwi mnie to ciągłe faszerowanie lekami ale naprawde nie dam rady funkcjonowac. Oczywiscie mam tez luteine i konskie dawki magnezu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września, 11:05
-
Ile to jest "konskie dawki"?
Czy to cytrisn magnezu i witamina B6?
Jaki poziom potasu, bierzesz?
Jaki poziom wit B12 i B6?
Wiedz, ze wysokie dawki magnezu, potasy czy witamin nie oznacza, ze masz ich wystsrczającą ilość w mięśniach, bo to tylko dawki krążące we krwi.
Jesli masz silne skurcze to bierz z 1000 mg cytrisnu magnezu plus Wit B6 i potas z 600 mg.
Nie zapomnij o wit B12, B9 i C
Od 20 tygodnia mogą to być skurcze przygotowujące do porodu, one są zbliżone do tych miesiączkowych.
Pamiętaj też, ze wieke siedzi w naszej głowie, a stres i złe myśli nie pomagają.
Mnie też często stawia się brzuch, staram się więcej leżeć i to na lewej stronie, biore wielkie dawki magnezu, potasu i innych witamin.
Zapomnij o paracetamolu, wcale nie jest tak obojętny dla zdrowia matki i dziecka. Z nospą też bym tak nie ryzykowała.
Ona: AMH 0,13 po suplementacji i HW 0,36 IO
stan przedcukrzycowy
On: Problem męski - słaba morfologia
I klasa 2022r. 1% (wcześniej 0%) 2023r. 0%
II klasa 2022r. 5% 2023r. 15%
Koncentracja plemników 42,6 mln/ml
Ruch postępowy 2022r. 55% 2023 66%
Ruch całkowity 2022r. 60% 2023 70%
Brak ruchu 2022r. 40% 2023r. 30%
DFI: 2021r. 41% 2022r. 26% 2023r. 30%
Stymulacja XI.22 - 4 komórki - 3 dojrzałe
1 zapłodniona zatrzymana w 4 dobie.
Stymulacja III 23 - 1 ładna komórka , niestety za szybki przyrost i pękła
Suplementacja: q10, DHEA, Miovelia Pro, Miovelia NAC, L-carnityna
leki Glucophage 3x500
XII starania naturalne
X 23 histeroskopia - antybiotykoterapia
Bakterie w nasieniu - antybiotykoterapia.
Przerwa, w międzyczasie starania bez nadziei.
-
Magnez biore cytrynian z b6 do 1000mg na dzien. Wit b12 wynik 348. B6 nie mam oddzielnego wyniku, potas 3.9.
Bole nasilaja sie co 3-4 dni, znow bylam na sor bez efektu. Zwalaja na zrosty po operacji sprzed 8 lat. Juz msc trwa moja katorga, nie spie bo w nocy bo do tego pala i bola mnie nogi (wszystkie badania na krzepliwosc zrobione, dopplery tez - wszystko ok). Uprzedze rowniez ze morfologia wyniki tez dobre, brak anemi, ferrytyna 47.
Mecze sie tez z biegunkami porannymi - ogrom badan zrobionych rowniez bez efektu
Wysiadlam juz psychicznie bo nikt nie jest w stanie mi pomoc -
soundia wrote:Hej, mam dość długo ciągnący się problem/objaw w ktorym nie jest w stanie pomoc mi zaden lekarz Ponizej moja historia:
Jestem po dwoch poronieniach (wczesne). Obecnie jestem w 23 tygodniu ciąży - do pewnego momentu bez komplikacji. Od 20 tyg tj. 15.08 mam silne bóle brzucha, z ktorymi pojechalam na SOR. Nie stwierdzono żadnych nieprawdilowosci ciazowych, szukano więc internistycznie i chirurgicznie - bez skutku. W szpitalu na obserwacji spędziłam ponad tydzien, bez żadnej diagnozy, zrobiono sporo badań z każdej strony (usg gin,usg zwykle, rezonans, krew, mocz, kał, posiew odbyt, posiew pochwa, ekg, echo serca) - dalej bez skutku. po wyjsciu ze szpitala po 2 dniach znow bylam na SOR, stwierdzono hipomagnezie (magnez 0,51przy normie 0,7) dano kropolwke i wyslano do domu (to był 28.08). Od soboty znów mam bóle, tak naprawde ciągiem musze brac nospe forte i paracetamol - ból jest jak na okres, brzuch jest twardy jakby miał wybuchnąć, bolesny i gorący i drżący. Byłam oczywiście 29.08 u lekarza prowadzącego również nie widzi w ciąży żadnych nieprawdilowosci, zrobil polowkowe, szyjka 3.7cm (bez zmian), w usg dziecko jest 2 tygodnie mniejsze od terminu porodu - to juz wiedzielismy wczesniej. Nie mam temperatury ani nadciśnienia. Nie mam juz sily funkcjonowac, i byc odsylana na SOR w te i z powrotem do internisty czy to mozliwe zeby byly tak silne ciągle bóle bez żadnej poza fizjologicznej przyczyny? Byłam równiez u internisty zapisalam sie na cala serie badan ogolnych. Dzisiaj chyba znowu pojade na SOR bo nic nie pomaga. Martwi mnie to ciągłe faszerowanie lekami ale naprawde nie dam rady funkcjonowac. Oczywiscie mam tez luteine i konskie dawki magnezu.
Kochana postaraj się więcej leżeć a nie chodzic.
W szpitalu powinni Ci pomóc a nie non stop odsyłają , łykasz tabletki :o
I bądź ostrożna, żeby nie okazało się przedwczesnym porodem.
Trzymaj się 🩵🩵🫶☀️👩🏽 Ja 35 lat
Od zawsze plamienia na 10dni , 7 dni przed miesiączką .
Pierwsza niespodziewana ciąża 06.2021r. zakończona - nie pojawiło się💔, wyłyżeczkowanie 16.07.21r.
Od Tego momentu starania .
05.05.2023r. podjęcie decyzji o klinice niepłodności. GAMETA BYDGOSZCZ
% endometriozy.
07.2023r. - Histeroskopia , biopsja : zapalenie endometrium.
AMH -2,47/ Monitoring ✔️ cykle 30-31
👦Mąż 37lat
zdrów jak 🐟
Plemniczki żywe-pracusie ✔️
Kariotyp prawidłowy męski-wynik 46,XY.
( Start IVF/ICSI kwiecień 2024
Zaczynamy :
- 2x dziennie ( rano wieczorem )Estrofem)
02.05.2024r. Niespodziewane dwie kreski✔️✔️
04.05.2024r Beta HCG 218mIU/ml
06.05.2024r. Beta HCG 748 mIU/ml
08.05.2024r.Beta HCG 2011 mlu/ml
🩺 22.05.2024r. 6t4d MAMY
-