Ciepłe kąpiele
-
Witam kochane !
Chciałam Was zapytać jak to u Was jest z tymi ciepłymi kąpielami Od początku ciąży czytałam w internecie, że absolutnie nie wolno i tego ciągle się trzymałam więc nawet nie zawracałam tymi pytaniami głowy sobie ani mojemu lekarzowi. Zawsze szybki prysznic , szast-prast i po "kąpieli". Przed ciążą uwielbiałam kąpiele w gorącej wodzie, (takiej, że wchodzić trzeba było na kilka podejść) i włączył mi się ostatnio na widok wanny impuls, (taki jak alkoholikowi po terapii kiedy zobaczy flaszkę wódki). Nalałam wody w temp. 37 i jak szybko weszłam do wanny tak czar prysł. Woda była dla mnie zbyt zimna i zamiast relaksu odczuwałam dyskomfort. Powiedzcie mi kochane jak Wy sobie radzicie z utratą swoich największych "zachcianek" i zakazanych "przyjemności" podczas ciąży Pozdrawiam Was GORĄCO ! -
Uwielbiałam ciepłe kąpiele. Od 2 miesiąca ciąży biorę tylko prysznice, ale takie dłuższe Leżenie w wannie jest dla mnie niewygodne. Co do temperatury to nie wiem ile wynosi, ustawiam tak żeby było mi ciepło, czyli przyjemnie I nic złego się nie dzieje. Nie wyobrażam sobie wejść pod prysznic i trząść się z zimna żeby tylko nie przekroczyć tych 37 stopni...
-
nick nieaktualnyJa tak samo lubię stać pod prysznicem jak leci na mnie cieplutka woda i potrafię stać i stać . Jestem zmarzluchem i nawet jak się namydlam, to woda cały czas na mnie leci. Wiem, że nie jest to oszczędne, ale mi szybko zimno się robi . Co innego jak jestem u kogoś, to nie robię tego. I taka kąpiel pod prysznicem wydaje mi się, że nie szkodzi dziecku, bo woda spływa po ciele. Co innego gorące kąpiele w wannie, bo w niej się siedzi i nie jest to wskazane w ciąży.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 12:13
-
hmmm....moja lekarka powiedziala mi, ze to bzdury. w ciazy podobno mozna nawet isc do sauny (nie zebym sie wybierala...), ale ona twierdzi, ze dziecko ma "zabezpieczenie" i temperatura lozyska (??) wzrasta max. o 0,5 stopnia.
dodam, ze to bardzo dobra lekarka, badajaca przeziernosc karkowa itp.
sama nie wiem. ja jakos za goracem nie przepadam, ale w wannie polezec lubie.Sophie 10.05.2017
Marie 20.12.2019 -
Też biorę ciepłe, nawet baaardzo ciepłe kąpiele. Jeśli ciąża przebiega ok, nie masz skłonności do mdlenia, nie krwawiłaś, to wszelkie farmazony o tym że ugotujesz dziecko itp wyrzuć do kosza. Ja nawet wchodzę na kilka minut do sauny i nic sie nie dzieje. Dla pewności pytałam lekarza. Zero zastrzeżeń. A te cieplutkie kąpiele, to przynajmniej raz w tygodniu, bo zimno i paskudnie za oknem.
-