Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Co robić gdy:katar/gardło/ząb/stres
Odpowiedz

Co robić gdy:katar/gardło/ząb/stres

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam artykuł i chce się podzielić, bo nie jedną z nas to interesuje

Stres:
    Bezpiecznie: Raz na jakiś czas przed spaniem można napić sie naparu z melisy, który uspakaja.Gdy masz napięty brzuch śmiało można zażyć no-spe.

żołądek:Gdy męczy zgaga:Rennie,Maalox, Alugastrin, te leki działają osłaniająco na błonę żołądka.
    Na nudności: Coculine.
    Biegunka: Nifuroksazyd, popijać mięte, lub zjeść nawet mrożone jagody.

Gardło:
    Bez obaw leki homeopatyczne, Homeovox, Tantum Verde, pastylki z tymiankiem i podbialem,Sebidin

Kaszel:
    Drosetux, Stodal, Thymi, Alcep, Tussipini D. Skutecznie rozrzedzi widzielinę: Mucosolvan - ale poleca sie go dopiero od 2trymestru.

Ból zęba:
    zamiast zasięgać nawet bezpiecznego paracetamolu (nie wolno naduzywać) lepiej udać się do dentysty, gdzie znieczulenie miejscowe jest nawet wskazane (po za pierwszym trymestrem).

Źródło: "Będę mamą" nr2

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 13:21

madu lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    up

• pakima Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystko się zgadza wg mnie stosowałam to w niektórych dolegliwościach

km5smg7ymue8hf5u.png

ex2bcwa1bypjjnja.png
  • darra991 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko cos kiedys slyszalam od lekarza zeby jednak raczej unikac tych tabletek z tymiankiem i podbialem ale nie jestem pewna czy chodzilo tylko o 1 trymestr czy o cala ciaze:) w sumie stresow mam niestety ostatnio dosc duzo jednak.. ale ziolka akurat lubie to moge pic :) do tego jakas dobra ksiazka,spacer i staram sie nie myslec wtedy o roznych problemach:) oprocz apapu i nospy(no i duphastonu ale to chyba nie o tym tu watek:) do tej pory nie przyjelam zadnych innych lekow.tylko wlasnie jak mnie mega glowa bolala to wzielam apap i jak zlapalo mnie takie porzadne przeziebienie z goraczka to wtedy ale tez jedna tabletke tylko:) a tak to leczylam przeziebienie ogromna iloscia czosnku,syropu z malin,mlekiem z miodem i herbata z cytryna:) po 4 dniach zostal delikatny katarek wiec moge smialo powiedziec ze takie konsekwentne leczenie domowymi sposobami jednak przynosi efekty a moj gin byl ze mnje dumny ze poradzilam sobie bez lykania tabsow:)

eiktyx8dhbau82rw.png
    hchys65gdkixbzid.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ