Co robić gdy:katar/gardło/ząb/stres
-
nick nieaktualnyZnalazłam artykuł i chce się podzielić, bo nie jedną z nas to interesuje
Stres:
Bezpiecznie: Raz na jakiś czas przed spaniem można napić sie naparu z melisy, który uspakaja.Gdy masz napięty brzuch śmiało można zażyć no-spe.
żołądek:Gdy męczy zgaga:Rennie,Maalox, Alugastrin, te leki działają osłaniająco na błonę żołądka.
Na nudności: Coculine.
Biegunka: Nifuroksazyd, popijać mięte, lub zjeść nawet mrożone jagody.
Gardło:
Bez obaw leki homeopatyczne, Homeovox, Tantum Verde, pastylki z tymiankiem i podbialem,Sebidin
Kaszel:
Drosetux, Stodal, Thymi, Alcep, Tussipini D. Skutecznie rozrzedzi widzielinę: Mucosolvan - ale poleca sie go dopiero od 2trymestru.
Ból zęba:
zamiast zasięgać nawet bezpiecznego paracetamolu (nie wolno naduzywać) lepiej udać się do dentysty, gdzie znieczulenie miejscowe jest nawet wskazane (po za pierwszym trymestrem).
Źródło: "Będę mamą" nr2Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 13:21
madu lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja tylko cos kiedys slyszalam od lekarza zeby jednak raczej unikac tych tabletek z tymiankiem i podbialem ale nie jestem pewna czy chodzilo tylko o 1 trymestr czy o cala ciaze:) w sumie stresow mam niestety ostatnio dosc duzo jednak.. ale ziolka akurat lubie to moge pic do tego jakas dobra ksiazka,spacer i staram sie nie myslec wtedy o roznych problemach:) oprocz apapu i nospy(no i duphastonu ale to chyba nie o tym tu watek:) do tej pory nie przyjelam zadnych innych lekow.tylko wlasnie jak mnie mega glowa bolala to wzielam apap i jak zlapalo mnie takie porzadne przeziebienie z goraczka to wtedy ale tez jedna tabletke tylko:) a tak to leczylam przeziebienie ogromna iloscia czosnku,syropu z malin,mlekiem z miodem i herbata z cytryna:) po 4 dniach zostal delikatny katarek wiec moge smialo powiedziec ze takie konsekwentne leczenie domowymi sposobami jednak przynosi efekty a moj gin byl ze mnje dumny ze poradzilam sobie bez lykania tabsow:)
-