X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Cukier w moczu!
Odpowiedz

Cukier w moczu!

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • klaudia382 Przyjaciółka

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieszkam w UK. Właśnie byłam u położnej która robiła mi test moczu ( W Anglii nie wysyła się do laboratorium tylko mocz sprawdzają na paskach odczynowych) Wyszło że mam cukier w moczu nie wiadomo w jakim stężeniu ! Położna nic z tym nie zrobiła tylko kazała zrobić znowu taki test za 2 tygodnie. Martwię się ze moge miec cukrzyce a ona się tym nie przejmuje !

klz9h371w1o7q62n.png
  • KotCzarownicy Przyjaciółka

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A miałaś robioną krzywą cukrową z krwi? Bo to jest najlepsze badanie na cukrzycę ciążową. Ja miałam tak, że miałam badanie krzywej cukrowej i z tego samego dnia mocz do badań (pierwszy poranny). Krzywa cukrowa wyszła bardzo dobrze, nie mam cukrzycy, za to pierwszy i ostatni raz wyszła glukoza w moczu. Moja lekarka to (nomen omen :P) olała mówiąc, że to pewnie błąd laboratorium; ja w to wątpię, ale faktycznie nie było czym się przejmować. Więc jeśli masz dobre wyniki krwi, to się nie martw. Jeśli nie miałaś badań to też się nie martw (trochę glukozy w moczu może się zdarzyć w ciąży), tylko postaraj się o tą krzywą cukrową w miarę możliwości, albo zapytaj, kiedy będą robić.

I nie panikuj, wszystko będzie dobrze :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2018, 19:32

4.04.17, 9 tc [*]
    Podejrzenie zespołu antyfosfolipidowego
    Niedoczynność tarczycy
    Leszek jest z nami! 29.05.2018
  • klaudia382 Przyjaciółka

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie miałam robionej krwi bo oni chcą czekać czy cukier w moczu będzie się powtarzać więc czekają na zbawienie a ja się boję że tym czelaniem to zaszkodzimy dziecku :( za 2 tygodnie będę mieć dopiero robiony drugi raz test z moczu i jak wyjdzie znowu to za kolejne 2 tygodnie krew czyli ogólnie miesiąc oczekiwań paranoja

klz9h371w1o7q62n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przejdź na wszelki wypadek na dietę ograniczająą cukry.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ