X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Cukrzuca bez insuliny
Odpowiedz

Cukrzuca bez insuliny

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Sanderka050 Nowa

Wysłany: 2 sierpnia 2025, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Będzie długo…
    Cc zdiagnozowana od początku przez podwyzszenia naczczo. Jestem na diecie i do tej pory wszystko bylo ok. Od paru dni (dzis 27tc) naczczo wyniki szaleją 92-96. Po posiłkach jak mierze 1h po wg zaleceń to zawsze okej jest. Czy któraś z was nie zgodziła sie na insuline? Wiem że kiedyś byly inne normy a w niektorych krajach sie nawet tego tak nie bada. Dzidzia zdrowa w normach wszystko 54centyl. Czy takie przekroczenia naprawde szkodzą dziecku? Czytam że niektore Panie nawet na insulinie maja za wysokie wartosci. Nie wiem…zdecydowac sie na insuline czy walczyc z tym porannym cukrem

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ