X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Cukrzyca z insuliną
Odpowiedz

Cukrzyca z insuliną

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Czesia. Znajoma

Wysłany: 23 maja, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Może jest tu dziewczyna,która ma podobny problem i chce się podzielić swoją historią. ?
    Jestem w 19 tyg ciąży. Mam cukrzycę ciążową na insulinie polhumin n. W poprzedniej ciąży też cukrzyca na insulinie.
    Brałam 9 j insuliny na noc. Od kilku dni zmniejszam i aktualnie mam 3 jednostki. ( wiem,że są kobiety przyjmujące większe dawki )
    Chodzi o to,że w 2 trymestrze zapotrzebowanie wzrasta, u mnie spada. Zaniepokoiło mnie to,miałam wizytę u ginekologa - wszystko ok, diabetolog zalecił zmniejszanie dawki przy czym nie wiedzą czemu tak się dzieje. Martwi mnie to,ponieważ nigdzie nie ma takich informacji,raczej że zapotrzebowanie wzrasta. Może któraś miała podobnie ? Komentarze typu," ciesz się,że spada" proszę zachować dla siebie,ponieważ gdyby tak było,to bym się cieszyła...

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ