X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Cukrzyca z insuliną
Odpowiedz

Cukrzyca z insuliną

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Czesia. Znajoma

Wysłany: 23 maja, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Może jest tu dziewczyna,która ma podobny problem i chce się podzielić swoją historią. ?
    Jestem w 19 tyg ciąży. Mam cukrzycę ciążową na insulinie polhumin n. W poprzedniej ciąży też cukrzyca na insulinie.
    Brałam 9 j insuliny na noc. Od kilku dni zmniejszam i aktualnie mam 3 jednostki. ( wiem,że są kobiety przyjmujące większe dawki )
    Chodzi o to,że w 2 trymestrze zapotrzebowanie wzrasta, u mnie spada. Zaniepokoiło mnie to,miałam wizytę u ginekologa - wszystko ok, diabetolog zalecił zmniejszanie dawki przy czym nie wiedzą czemu tak się dzieje. Martwi mnie to,ponieważ nigdzie nie ma takich informacji,raczej że zapotrzebowanie wzrasta. Może któraś miała podobnie ? Komentarze typu," ciesz się,że spada" proszę zachować dla siebie,ponieważ gdyby tak było,to bym się cieszyła...

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ