X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Cukrzyca z insuliną
Odpowiedz

Cukrzyca z insuliną

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Czesia. Znajoma

Wysłany: 23 maja, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Może jest tu dziewczyna,która ma podobny problem i chce się podzielić swoją historią. ?
    Jestem w 19 tyg ciąży. Mam cukrzycę ciążową na insulinie polhumin n. W poprzedniej ciąży też cukrzyca na insulinie.
    Brałam 9 j insuliny na noc. Od kilku dni zmniejszam i aktualnie mam 3 jednostki. ( wiem,że są kobiety przyjmujące większe dawki )
    Chodzi o to,że w 2 trymestrze zapotrzebowanie wzrasta, u mnie spada. Zaniepokoiło mnie to,miałam wizytę u ginekologa - wszystko ok, diabetolog zalecił zmniejszanie dawki przy czym nie wiedzą czemu tak się dzieje. Martwi mnie to,ponieważ nigdzie nie ma takich informacji,raczej że zapotrzebowanie wzrasta. Może któraś miała podobnie ? Komentarze typu," ciesz się,że spada" proszę zachować dla siebie,ponieważ gdyby tak było,to bym się cieszyła...

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ